Over Ons

Scootzorg.nl is er voor iedereen die meer wil weten over scootmobielen. Wij vergelijken verschillende modellen, bieden inzicht in prijzen, leveranciers en actuele informatie. Onze specialisten en adviseurs staan dagelijks klaar om u te voorzien van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen bij onze partners. U kunt snel een brochure aanvragen en een thuisdemo inplannen. Of bezoek een locale showroom.

Een Scootmobiel is een driewielige, vierwielige of vijfwielige scooter met een elektrische aandrijving welke momenteel hoofdzakelijk wordt gebruikt door mindervaliden of mensen met een mobiliteitsbeperking. De eerste scootmobiel werd gekenmerkt als “invalidenkar”. Ze was stug, oncomfortabel en door haar uiterlijk, had een beperkte snelheid en een beperkte actieradius en was niet gelieft. In de loop der jaren is de scootmobiel door grote veranderingen en modernisering populair geworden bij voornamelijk ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. 

De Scootmobiel in Nederland
De scootmobiel is de laatste jaren in Nederland drastisch toegenomen doordat gemeenten in het kader van de WMO deze elektrische vervoermiddelen in bruikleen aan ouderen verstrekken. De scootmobiel mag in Nederland rijden op de rijbaan, (brom-)fietspad of trottoir. Op het trottoir geldt een maximumsnelheid van 6 km/h. De gebruiker van de scootmobiel is een bestuurder. Hij mag gebruik maken van de rijbaan, het (brom)fietspad en het voetpad of trottoirs, maar niet van de auto(snel)weg of wegen die verboden zijn voor fietsers én bromfietsers. Op het trottoir gedraagt de scootmobiel bestuurder zich als een voetganger (max. snelheid 6 km/h), daarbuiten als bestuurder. Met een scootmobiel mag U supermarkten, grote warenhuizen en ziekenhuizen binnenrijden. Bij gewone winkels en openbare gebouwen zoals musea en gemeentelijke gebouwen moet U de scootmobiel soms buiten laten staan. Net als al het andere verkeer moet een scootmobiel voorzien zijn van verlichting aan de voor en achterkant wanneer men in het donker gebruik wil maken van de scootmobiel.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Scootzorg is ontstaan en opgezet door twee ondernemers nadat zij om zich heen ouderen / senioren zagen die moeite hadden met het vergelijken van scootmobielen. Er zijn online veel aanbieders, maar wat zijn betrouwbare leveranciers? Welke modellen zijn geschikt? Wat zijn de beste producten? Wat zijn goedkope modellen? Waar vind ik de beste aanbiedingen? Samen met ons enthousiaste team vindt u gegarandeerd antwoord op die vragen. 

Bezoekadres & Kantoor

Helaas kunt u op dit moment nog niet fysiek afspreken met een van onze productexperts. Wel kunt u per mail contact met ons opnemen voor advies en ondersteuning. Wilt u ons iets toesturen per brief? Gebruik dan ons vestigingsadres in Zwolle. 

Scootzorg Scootmobielen
Dokter van Deenweg 162
8025BM, Zwolle, Nederland
Informatie: info@scootzorg.nl
Service: service@scootzorg.nl