Goedkoopste scootmobiel

Bent u op zoek naar de goedkoopste scootmobiel van Nederland? Op deze pagina leest u uitgebreide informatie over de kosten en hoe u eenvoudig kunt besparen op de aanschaf van een scoot. Daarnaast bieden wij een overzicht met de meest goedkope modellen van mei 2024. Op die manier krijgt u een idee welke modellen er allemaal zijn, met welke kosten u ongeveer rekening moet houden, en wat nu de voordeligste merken en modellen zijn. 

 • De prijzen van scootmobiels beginnen rond de €750,00 en lopen voor de beste modellen op tot €8.000
 • Een eenvoudig model met 3 wielen voor kleine afstanden kost ongeveer €1.500
 • Een wat geavanceerder model met 4 wielen en een sterke accu die geschikt is voor grote afstanden kost ongeveer €3.000 – €4.000
 • Het goedkoopste zijn de inklapbare modellen: deze zijn al beschikbaar vanaf €500,00
 • Naarmate u extra opties toevoegt zoals een verstelbare stoel of accessoires gaat de prijs snel omhoog

Wat kost nu een scootmobiel?

Regelmatig krijgen wij de vraag wat nu een scootmobiel ongeveer kost. Zoals u zult begrijpen, hier is niet een eenduidig antwoord op te geven. De uiteindelijke prijs hangt af van ontzettend veel factoren. Denk aan het merk, het aantal wielen, de actieradius, het vermogen, wel/geen verstelbare stoel, etc. Wel kunnen we in algemene zin iets zeggen over de geschatte kosten 

Type scootmobielAantal wielenActieradiussnelheidKosten
Inklapbaar315 km6 km/u€500,00
Instap320 km8 km/u€1.500
Gemiddeld450 km15 km/u€3.500
Luxe475 km€25 km/u€7.500

De goedkoopste scootmobiel van mei 2024

Wilt u direct weten wat op dit moment het goedkoopste model is? Dan is het allereerst belangrijk om te weten wat voor model u zoekt. Zoals u in de bovenstaande tabel kunt lezen is een inklapbaar model het goedkoopst. Dit is handig om mee te nemen in de auto zodat u zich kunt verplaatsen in een winkel, over een boulevard of bijvoorbeeld op een beurs. Dit is echt niet echt een praktisch model voor dagelijks gebruik. In dat geval kunt u beter kiezen voor een vast model met een hogere snelheid. Hieronder treft u de top-5 goedkoopste vaste scootmobiels van mei 2024

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Envoy 8 +30 km13 km/h€1.250,00
Shoprider 888NR32 km8 km/h€1.395,00
Pride Elegance Plus35 km15 km/h€1.950,00
Vermeiren Ceres 435 km12 km/h€2.295,00
Sterling S-70045 km15 km/h€2.400,00
tabel met de goedkoopste vaste scootmobiels van mei 2024

Tips om te besparen

Hoe kan ik besparen op de aanschafkosten van een scootmobiel? Het vergelijken van actuele prijzen is soms lastig. Ook is het soms moeilijk om in te schatten wat voor model u nu precies nodig hebt. Hieronder bieden wij daarom een aantal tips die u helpen te besparen op de aanschafkosten van uw (eerste) scootmobiel. 

 • Het is allereerst belangrijk dat u weet wat u precies zoekt. Vraag uzelf dus eerst af waar u de scootmobiel voor gaat gebruiken, welke afstanden u denkt af te leggen, waar de mobiel gestald gaat worden, of deze ook mee moet in de auto, etc. Op die manier weet u waar u naar moet zoeken en gaat u niet onnodig teveel betalen voor functies die u niet nodig hebt.
 • Ga naar een showroom in de buurt. Een expert kan u heel veel details vertellen. Laat u niet direct verleiden tot een aankoop, maar gebruik de ingewonnen informatie voor een afspraak bij een volgende winkel. 
 • Vergelijk prijzen en vraag offertes op. Zorg dat u bij voldoende aanbieders een offerte aanvraagt, bij voorkeur van hetzelfde of een soortgelijk model.
 • Overweeg een tweedehands model. Bij scootmobielen is er een heel interessante tweedehands markt. Juist omdat sommige gebruikers maar een paar maanden gebruik maken van het vervoersmiddel.  
 • Vraag naar de mogelijkheden voor subsidie bij de gemeente (WMO)
 • Wanneer u op zoek bent naar een goedkope scooter, dan loont het de moeite om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden. Ook showroommodellen of demonstratiemodellen kunnen heel goedkoop zijn.