Vaste scootmobiel

Zoekt u een degelijk en robuust vervoersmiddel waarmee u lange afstanden kunt afleggen? Bijvoorbeeld voor een mooie tocht door de stad, door de natuur of gewoon naar de winkel? In dat geval is een vaste scootmobiel met 3, 4 of zelfs 5 wielen de juiste keuze. Dit zijn zeer stabiele en comfortabele vervoersmiddelen met een uitstekend bereik en een prima maximale snelheid. Op deze pagina vind u meer informatie over de verschillende soorten vaste scootmobielen, wat de kosten zijn, en waar u op moet letten bij de aankoop. 

  • Een vaste scootmobiel is een uitstekend vervoersmiddel voor lange afstanden. Vaste modellen bieden de meeste comfort en hebben een prima snelheid
  • Het alternatief is de opvouwbare scootmobiel. Deze kunt u eenvoudig inklappen en bijvoorbeeld meenemen in de auto. Daarbij levert u wel in op comfort, actieradius en snelheid. 
  • Vaste scootmobiels zijn er met 3, 4 en 5 wielen. Elk model heeft weer zijn voordelen, nadelen en prijskaartje
  • Een goedkope vaste scootmobiel is er vanaf €1.250. De beste en duurdere modellen (eventueel met dak) met een hoge actieradius en maximale snelheid kosten €4.000 – €5.000

Waarom kiezen voor een vast model?

Zoekt u een scootmobiel voor dagelijks gebruik? Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, vrienden en familie te bezoeken en tochtjes te maken door de natuur? Voor wie mindervalide is, maar zich toch intensief wil verplaatsen is de vaste scootmobiel de oplossing. Met dit model kunt u namelijk lange afstanden afleggen met een prima snelheid en een hoog comfort. Het is dé oplossing als fietsen en/of autorijden niet meer gaat. In de tabel hieronder vind u de voordelen van een vaste scootmobiel

VoordeelOmschrijving
Grote actieradiusVaste modellen beschikken over een actieradius tot wel 80 kilometer. Voldoende capaciteit om de hele dag lekker onderweg te zijn.
Hoge snelheidEen vaste scootmobiel gaat al gauw 15 tot 20 kilometer per uur. Ideaal als u grote afstanden gaat afleggen.
ComfortabelDe vaste modellen liggen stabiel op de weg en beschikken over een goede vering voor en achter. Dit zorg dat u zich heel comfortabel van A naar B kunt verplaatsen.
VeiligDe vaste scootmobiel heeft een goede en stabiele ligging. Dit geeft een veilig gevoel. Ook als u een stoep opgaat of wanneer u een (scherpe) bocht maakt.
Veel extra functiesDe vaste modellen zijn vaak uitgerust met handige functies zoals een verstelbare stoel of cruise control
Voordelen van een vaste scootmobiel

Welke vaste scootmobiel past bij mij?

Wanneer u zich oriënteert op de aankoop van een vaste scootmobiel dan zult u al snel merken dat er 1 heel belangrijk verschil is tussen de beschikbare modellen: het aantal wielen. Een deel heeft 3 wielen, en een ander deel heeft 4 wielen. Enkele merken bieden zelfs scooters met 5 wielen. Maar wat is nu precies het verschil, en wat zijn de voordelen van beide opties? Hieronder gaan we er verder op in. 

Een vaste scootmobiel met 3, 4 of 5 wielen?
Of u moet kiezen voor een model met 3, 4 of 5 wielen hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en en wensen. Een 3-wieler is wendbaar, heeft een kleine draaicirkel, stuurt minder zwaar en biedt meer beenruimte. Zeer geschikt voor gebruik binnen. Een 4-wieler is wat robuuster en stabieler, en geeft veel mensen een veiliger gevoel. Dit merkt u met name in bochten, drempels of op oneffen terrein. Het nadeel is wel dat het wat minder wendbaar is wat het minder geschikt maakt voor kleine ruimtes en kort draaien. Een 5-wieler zou nog meer stabiliteit moeten bieden maar het aanbod is klein en de kosten erg hoog.

TypeVoordeelNadeelVanafprijs
3 wielenWendbaar en lichtMinder stabiel in bochten of oneffen terrein€1.500,00
4 wielenRobuust en stabielGrote draaicirkel en minder beenruimte€2.000,00
5 wielenOptimale stabiliteitDuur€2.500,00
De verschillende vaste scootmobiels met hun voordelen nadelen en vanafprijs

Wat is een vaste scootmobiel?

Een vaste scootmobiel is een stevige en robuust vervoersmiddel dat niet demontabel is. Het is geschikt voor intensief gebruik, in tegenstelling tot een opvouwbare scootmobiel.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een vast model zijn de hoge actieradius, de hoge maximale snelheid, een stabiele, veilige en comfortabele wegligging en veel extra functies zoals een verstelbare stoel of een inzetbare snelheid.

Wat zijn de nadelen?

Een vaste scootmobiel kunt u niet demonteren of opvouwen en meenemen in de auto, bus, trein of het vliegtuig. Daarnaast zijn vaste modellen zwaarder en logger, en daardoor soms minder wendbaar dan een opvouwbare variant.

Kies ik voor 3, 4 of 5 wielen?

Een vaste scootmobiel met 3 wielen is het meest licht en wendbaar. Een model met 4 wielen is wat robuuster en voelt veiliger aan in bochten of oneffen terrein. Een model met 5 wielen biedt doorgaans nog meer veiligheid en een hogere mate van comfort, maar is wel erg duur.