Thuisdemonstratie Scootmobiel

Op deze pagina vindt u alle informatie over thuisdemo’s. Want hoe handig is het als een bedrijf aan huis komt om een scootmobiel te demonstreren? Zo hoeft u zelf niet meer de deur uit, hoeft u geen vervoer te regelen naar de winkel en hoeft u zelfs geen moeite te doen om een showroom te vinden. Met een thuisdemonstratie hebt u praktisch alle voordelen van de showroom, maar dan gewoon bij u thuis. En het mooiste komt nog; u hoeft daar helemaal niets voor te betalen. Een thuisdemo wordt volledig gratis en vrijblijvend gegeven. Natuurlijk wordt er wel verwacht dat u serieuze interesse heeft in het aankopen van een van de getoonde testmodellen. Tijdens een proefrit kunt u deze dan in de praktijk ervaren.

Hoe werkt een thuisdemonstratie?

De eerste stap is het maken van een afspraak. Wanneer u dat heeft gedaan bespreekt u welke modellen u graag wilt uitproberen. Het desbetreffende bedrijf zal er dan voor zorgen dat zeker (2, 3 of 4) modellen in de bus meegenomen worden naar de locatie voor de demonstratie. U mag vervolgens rustig op uw eigen gemak proefrijden door de straten, over stoepen of in huis. De adviseur zal u daarbij ondersteunen met tips en suggesties rondom veilig rijden. U krijgt tijdens de testrit inzicht in de prijzen en de verschillende opties en accessoires die verkrijgbaar zijn. 

Advies en vragen

Na afloop van de thuisdemonstratie kan het zijn dat u nog vragen heeft. Deze kunt u rechtstreeks stellen aan de medewerkers. Bent u tevreden over de proefrit dan kunt u direct de aankoop rondmaken of dit eventueel laten nog telefonisch doornemen. Sommige aanbieders hebben de scootmobielen op voorraad en zullen snel kunnen leveren. Bij andere leveranciers komt het voor dat u enkele dagen of weken moet wachten op de levering. Soms is het ook mogelijk om direct het model dat gebruikt is voor de testrit te kopen. 

Afspraak aan huis maken

U kunt bij verschillende merken en leveranciers een thuisdemo boeken. Dit kan handig via internet of door telefonisch met de klantenservice een afspraak in te plannen. Vaak zijn er mogelijkheden voor alle werkdagen. Dagelijks worden er tussen 08:30 en 17:00 demonstraties aan huis gegeven. Soms is het mogelijk om ook in de avond een afspraak in te plannen. In principe komen de bedrijven overal in Nederland op locatie zonder voorrijkosten. De voorwaarden zijn te vinden op de website, in de showroom of op te vragen via de klantenservice.


Hoe lang duurt een demo?

Over het algemeen duur een demo aan huis tussen de 30 minuten en 1,5 uur. Dit is inclusief uitleg en het eventueel rondmaken van de bestelling. U heeft dus ruim genoeg de tijd om verschillende scootmobielen thuis uit te proberen. Voel u niet opgejaagd; de medewerkers staan u graag te woord en beantwoorden alle vragen.

Zitten er kosten aan verbonden?

Nee, het aanvragen van een thuisdemo is gratis. De enige voorwaarde is dat u wel serieus zoekende bent naar een oplossing voor uw mobiliteitsbeperking. Simpel gezegd moet er wel een kans zijn dat u tot aankoop van een van de geteste modellen overgaat (uiteraard alleen als deze ook echt voldoet aan uw wensen).

Hoeveel modellen kan ik uitproberen?

Tijdens het aanvragen van de proefritten geeft u aan of u een vast model of opbouwbaar model wilt uitproberen. Op basis van het budget en verder wensen worden er dan doorgaans 3 verschillende modellen geslecteerd die thuis uitgetest kunnen worden. Deze kunt u vervolgens eenvoudiger met elkaar vergelijken.