Keuzehulp

Waar let je op bij aanschaf van een scootmobiel? Een scootmobiel mag wat kosten, zult u denken. Het is immers een vervoermiddel dat u weer mobiliteit geeft. U kunt weer gaan en staan waar u wilt, en dat volledig zelfstandig. Toch doet u er verstandig aan om niet achteloos de portemonnee te trekken en in te gaan op het eerste beste aanbod dat u ontvangt in uw zoektocht naar een scootmobiel die past bij uw wensen en voorkeuren. Het vergelijken van prijzen bij verschillende leveranciers kan u wel eens veel voordeel opleveren!

Nieuwe of gebruikte scootmobiel?

Een eerste vraag is er één die direct het aanbod in scootmobielen verdeeld: een nieuwe of een gebruikte scootmobiel? Een gebruikte scootmobiel scheelt u direct in de kosten, omdat de eerste afschrijving al achter de rug is. Het kiezen voor een gebruikte scootmobiel kan echter ook een groter risico betekenen op meer onderhoudskosten en soms eerder dan uw wellicht wenst. Nieuwe scootmobielen hebben een garantieperiode. Bij gebruikte scootmobielen is dat niet het geval, zeker niet als u deze particulier koopt. Er zijn ook leveranciers die volledig nagekeken, gebruikte scootmobielen met garantie verkopen.

Korte of lang afstanden?

Waar gebruikt u de scootmobiel voor? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor het soort scootmobiel dat u nodig heeft, en daarmee bepaalt het ook deels uw kosten. Heeft u een scootmobiel nodig voor binnen en kleine, frequente ritten naar de supermarkt? Dan kunt u met een compacte scootmobiel met relatief kleinere accu’s prima uit de voeten. Comfort is niet per definitie noodzakelijk en dat kan u flink in de kosten schelen, daar voor meer comfort ook meer betaald moet worden. De scootmobiel voor buiten en langere afstanden is veelal een vaste scootmobiel, voorzien van accu’s met meer capaciteit en vermogen, een comfortabele stoel, luchtgeveerde banden en zelfs met schokdempers. U begrijpt dat u deze extra luxe terug ziet in de kosten.

3 of 4 wielen?

Een andere belangrijke keuze die u moet maken is: wil ik een model met 3 of met 4 wielen. Beide modellen hebben belangrijke voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel van een scootmobiel met 3 wielen is dat deze wendbaar is en een kleine draaicirkel heeft. Ideaal voor in huis of in andere kleine ruimtes. Een ander voordeel is dat u hier meer beenruimte heeft. Het voordeel van een model met 4 wielen is dat deze robuuster is en meer comfort biedt. Met name in bochten of wanneer u een stoep opgaat voelt dit een stuk veiliger. In opkomst zijn nu ook de scootmobielen met 5 wielen. Deze bieden nog meer stabiliteit. 

Wel of geen onderhoud?

Niet iedereen is even handig met techniek. Indien u tot de categorie ‘twee linker handen’ behoort, doet u er goed aan na te denken over het afsluiten van een onderhoudscontract met de leverancier van uw scootmobiel. Een dergelijk contract zal u wat geld kosten, maar u geniet van een optimaal onderhouden scootmobiel. En mocht er onverhoeds toch iets onderweg gebeuren, dan hebben veel leveranciers een mobiliteitsservice. Ze komen dan bij u langs, waar u ook mag staan. Wist u dat er ook onafhankelijke aanbieders van onderhoudsdiensten zijn. Eén ervan is de ANWB.

Wel of geen subsidie?

Een belangrijke factor in de opbouw van uw kosten voor het aanschaffen van een scootmobiel, is het antwoord op de vraag, of u in aanmerking komt voor een subsidie vanuit de overheid volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Omdat het verstrekken van eventuele subsidie vanuit de gemeente gebeurt en de criteria per gemeente verschillen, kunt u zich het beste wenden tot uw eigen gemeente. Een subsidie, in natura of financieel, kan u flink in de kosten besparen. Zo kunt u misschien toch een betere, meer luxe scootmobiel rijden voor hetzelfde geld.

Speciaal model of aanpassing nodig?

De kosten van uw scootmobiel zullen altijd hoger uitkomen, wanneer u op zoek bent naar een speciaal model scootmobiel. Denk aan een extra grote, omdat u zelf vrij groot van postuur bent. Of een extra stevige, omdat u nogal zwaarlijvig bent. Andere opties zijn een overdekt model omdat u ook met slecht weer wil rijden of een speciale uitvoering voor 2 personen. Voor bijna iedereen is een scootmobiel te vinden, maar de speciale modellen worden tegen hogere kosten verkocht. Nog meer kosten gaat u krijgen, wanneer u de scootmobiel moet laten aanpassen. Houdt u daar rekening mee?

De opvouwbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel kan gemakkelijk meegenomen worden op reis. Dat komt doordat het eenvoudig in te klappen is, maar ook omdat een opvouwbaar model erg licht is. De opvouwbare scootmobiel past daarom vrijwel in iedere kofferbak, bus, trein of zelfs het vliegtuig. Dankzij dit product geniet u zelfs op vakantie van uw vrijheid en mobiliteit! Een opvouwbaar product is hier erg geschikt voor omdat de scootmobiel compact en zeer wendbaar is. Deze wendbaarheid komt erg goed van pas, met name in kleine ruimtes. U kunt uw opvouwbare model overal naartoe meenemen. Zo blijft u altijd mobiel; ook bij vrienden en familie in huis of tijdens het winkelen in de stad.

De vaste scootmobiel
Een vaste scootmobiel is speciaal voor de mensen die veel gebruik maken van de scootmobiel. Het vaste model is erg geschikt voor lange afstanden, toertochten, lekker de natuur in of naar de stad. De maximum snelheid en de actieradius van een vaste scooters is hoger dan bij een opvouwbare scootmobiel. Een vaste scootmobiel geeft ook meer comfort door de grotere en veelal comfortabele stoel, zijn ( onafhankelijke ) vering en de luchtbanden. Een model met grote wielen met luchtbanden is vaak beter geveerd dan een scootmobiel met kleinere banden.

De prijzen van een scootmobiel

Een scootmobiel mag wat kosten, zult u denken. Het is immers een vervoermiddel dat u weer mobiliteit geeft. U kunt weer gaan en staan waar u wilt, en dat volledig zelfstandig. Toch doet u er verstandig aan om niet achteloos de portemonnee te trekken en in te gaan op het eerste beste aanbod dat u ontvangt in uw zoektocht naar een scootmobiel die past bij uw wensen en voorkeuren. Het vergelijken van prijzen bij verschillende leveranciers kan u wel eens veel voordeel opleveren!

Kijk en vergelijk de scootmobiel kosten

Scootzorg.nl hoopt dat u geholpen bent met deze richtlijnen. Door goed te bepalen wat u zoekt, kunt u meer gericht uitkijken naar de beste leverancier en daarbij de beste prijzen. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende leveranciers, kunt u uiteindelijk veel op de (aanschaf-)kosten van uw scootmobiel besparen. Scootzorg.nl heeft het makkelijk voor u gemaakt. Met een simpele druk op de knop wordt u in direct contact gebracht met verschillende leveranciers. Zij zullen u een scherpe aanbieding doen op basis van uw wensen en voorkeuren met betrekking tot uw scootmobiel.