2 persoons scootmobiel

Zoekt u een oplossing voor meerdere personen? En dan bedoelen we een scootmobiel voor twee personen? Dan heeft u diverse opties om uit te kiezen. We spreken in dit geval over een scootmobiel die gelijktijdig door 2 personen kan worden gebruikt als hij twee stoelen heeft. Een duo-scoot model is duurder dan een normale versie. Dat komt vooral omdat het frame, de banden en de algehele constructie flink versterkt is om meer gewicht aan te kunnen. Daarnaast is het vermogen van de accu ook sterker. De wagen moet immers 2 personen kunnen vervoeren. Op deze pagina kunt u meer over dit onderwerp vinden.

Welke tweepersoons scootmobielen zijn er?

In Nederland kennen we diverse soorten modellen in deze categorie. De meest populaire en bekendste zijn de versie waarbij 2 stoelen naast elkaar zijn geplaatst of twee stoelen direct achter elkaar. Beide modellen hebben voordelen en nadelen. Denk dan met name aan de beenruimte en de stabiliteit. De prijzen variëren tussen de €4000 en €7000. Er zijn verschillende merken die tweepersoons scootmobielen te koop aanbieden (en tevens huur & lease). Modellen voor 2 personen hebben meestal 4 wielen. Een scootmobiel met 3 wielen is minder geschikt om met z’n tweeën in te zitten. 

Top 5 beste modellen van juli 2024

Wat voor jou een goede keuze is, kan voor een andere weer een mindere optie zijn. Er zit namelijk veel verschil tussen alle scoots. Wij van Scootzorg adviseren daarom ook altijd om een proefrit te maken. Tijdens deze proefrit kunt u alle vragen stellen die van belang zijn. Wanneer u samen met iemand gaat rijden is bijvoorbeeld het zicht naast u wat anders als u gewend bent. Daarnaast zit u niet volledig in het midden van de wagen (tenzij u een limo versie besteld). Dit kan even wennen zijn. In onderstaande tabel hebben we een overzicht geplaatst van enkele populaire modellen.

RangMerkModelPrijs
1AfikimBreeze S4 Duo€5895
2MangoTwincat II€4099
3ShopriderDuo Plaza€4095
4VermeierCarpo Limo€4999
5Shoprider9D Duo€4299
Tabel met de populairste scootmobielen voor 2 personen

Hoe snel kan ik rijden?

Een model voor twee personen kan vaak iets minder snel rijden dan een model voor 1 persoon. Denk dan aan een snelheid van rond de 10 tot 15 km/uur. De actieradius is per model uiteraard verschillend maar ligt doorgaans op 40 km.

Voor wie is dit model geschikt?

Maakt u graag een rondje met een vriend, familielid of buurman? Misschien deed u dit vroeger wel op de fiets? Nu kunt u dit gezellig samen doen met een scootmobiel. U kunt iedereen meenemen!