scootmobiel met 4 wielen

Bent u op zoek naar een robuuste scootmobiel met maximale stabiliteit? Dan komt u al gauw uit op een scootmobiel met 4 wielen? Dit model heeft 2 wielen voor en 2 wielen achter. Het geeft bestuurders een comfortabel en veilig gevoel. Het extra wiel vooraan geeft daarnaast een grote koersvastheid. Op deze pagina leest u uitgebreide informatie over de vierwieler: wat is het, hoe werkt het, wat kost het, wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

  • Een scootmobiel met 4 wielen heeft 2 wielen voor en 2 wielen achter
  • Het grootste voordeel hiervan is dat het allemaal stabiel en veilig aanvoelt
  • Dit voordeel merkt u met name in de bochten en op een oneffen terrein
  • Daarnaast heeft een scooter met 4 wielen vaak een hogere maximum snelheid dan een model met 3 wielen
  • Een goedkope 4-wiel scootmobiel met een actieradius van 50 km en een snelheid van 12 kilometer per uur is er vanaf €2.000,00
  • Een duurdere vierwieler met een actieradius van 60 kilometer en een snelheid van 18 kilometer per uur kost al gauw €4.000,00

Wat zijn de voordelen van een 4-wiel scootmobiel?

Ouderen en gehandicapten die rijden met een 4-wiel scootmobiel ervaren een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een scooter met 3 wielen. Deze voordelen zitten ‘m met name in een stukje veiligheid en de hoge mate van comfort. In de tabel hieronder benoemen we de belangrijkste voordelen van een 4-wieler. 

VoordeelOmschrijving
StabielDe mobiel heeft een stabiele wegligging. Dit merkt u met name in de bochten en op een oneffen terrein. Dit geeft een veilig gevoel.
ComfortabelLange afstanden zijn goed te doen doordat de scootmobiel goed op de weg ligt, en waardoor u koersvast kunt rijden
Hogere maximum snelheid4-wiel scootmobiels hebben een hogere topsnelheid dan modellen met 3 wielen. Dit zorgt ervoor dat u sneller op uw bestemming bent. Veel modellen kunnen wel 18 kilometer per uur of nog iets sneller
Tabel met de belangrijkste voordelen van een scootmobiel met 4 wielen

Wat zijn de nadelen?

Zoals u wel kunt vermoeden heeft een scootmobiel met vier wielen niet alleen maar voordelen. Voor sommige gebruikers heeft het ook een aantal nadelen. Zij prefereren dan ook vaak een model met 3 wielen. Hieronder sommen we in het kort de belangrijkste minpunten van een vierwieler op:

  • Het heeft een grotere draaicirkel dan een 3-wiel scootmobiel. Het is lastiger om in de kleine ruimte een draai te maken. Daardoor bent u minder wendbaar en minder flexibel
  • Dit type biedt minder beenruimte aan de voorkant. Bij een driewieler heeft u vooraan een wiel minder, waardoor u hier de benen beter kwijt kunt. Dit is met name voor lange mensen relevant. 
  • Een scooter met vier wielen is doorgaans duurder dan een soortgelijk model met 3 wielen

Wanneer kiezen voor een scooter met 4 wielen?

Misschien bent u aan het twijfelen tussen een scootmobiel met 3 wielen of met 4 wielen. Waar doe ik dan goed aan? Graag geven wij hierin ons advies. Mensen die op zoek zijn naar een robuuste scootmobiel die stabiel op de weg ligt en een veilig gevoel geeft adviseren wij een scootmobiel met 4 wielen. Dit type geeft simpelweg het meeste comfort, ook als u een scherpe bocht neemt, een stoep afrijdt of op oneffen terrein rijdt. Als u veel onderweg bent met de scootmobiel is een vierwieler ook aan te raden: het model heeft een hogere maximale snelheid en u kunt er comfortabel en koersvast mee rijden. Optioneel kunt u ook een scootmobiel met 5 wielen overwegen. 

Wat is een scootmobiel met 4 wielen?

Een scootmobiel met 4 wielen is een elektrische aangedreven vervoersmiddel speciaal bedoeld voor mindervaliden. Dit model heeft 2 wielen aan de voorkant en 2 wielen aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een scootmobiel met vier wielen?

De belangrijkste voordelen van een 4-wieler zijn een stabiele wegligging, een hoge mate van comfort, een veilig gevoel en een hoge maximum snelheid.

Wat zijn de nadelen van 4 wielen?

De nadelen van 4 wielen zijn dat u wat minder wendbaar bent. Dit komt omdat de draaicirkel een stuk groter is. Even draaien in de kleine ruimte is dus een stuk lastiger. Met een mobiel met 3 wielen gaat dat een stuk beter.

Wat zijn de kosten van een 4-wiels scootmobiel?

Dit is sterk afhankelijk van merk, actieradius, snelheid en of het opvouwbaar is. Een degelijke 4-wiel scootmobiel kost tussen de €2.000,00 en €5.000,00. Bezoek eens een showroom in de buurt om zelf het gevoel te ervaren en verschillende types te proberen.