Luxe Scootmobiel

Wanneer u besluit om over te gaan tot het gebruiken van een scootmobiel kan dat een lastige en spannende periode worden. U moet leren rijden met deze scootmobiel en dat kan een hele opgave zijn. Allereerst moet u een keuze maken uit verschillende modellen. Gaat u voor de goedkoopste, de beste, de snelste, de modernste of de betrouwbaarste keuzen? In ieder geval moet u kiezen of u een luxe scootmobiel wilt bestellen, of dat u kiest voor een instapmodel. Hiervoor hanteren wij een simpele stelregel; hoeveel comfort wilt u ervaren tijdens het gebruik van de scootmobiel? Op deze pagina gaan wij verder in op de aspecten van een luxe uitvoering.

Wat zijn luxe scootmobielen?

In de basis zijn er een aantal zaken waar u als klant op kunt letten bij het aanschaffen van een luxe en comfortabele scootmobiel. Onze adviseur heeft deze voor u op een rijtje gezet. Dit kan men hanteren als basis of uitgangspunt bij het bepalen van een geschikt model. 

  1. Aantal wielen: Als eerste geldt; hoe meer wielen, hoe stabieler de wagen zal rijden. Dit heeft de grootste invloed op de mate van comfort die u als bestuurder zult ervaren tijdens het rijden. Kies bij voorkeur altijd voor 4 wielen wanneer uw budget dit toelaat.
  2. Een goede accu en actieradius: Het tweede belangrijke aspect is de accu. Het constant bijladen van de batterij kan ergens opwekken en ervoor zorgen dat u minder snel de scootmobiel pakt. Wanneer u een langere actieradius heeft (van minimaal 50km) zult u meer plezier van de wagen ervaren.
  3. Het stuur en de zitting: Bekijk altijd goed of het stuur en de zitting in hoogte verstelbaar zijn. Dit zijn randvoorwaarden voor een prettig comfort. Doordat het stuur en het zitvlak op de juiste hoogte kunnen worden afgesteld heeft u geen last van kramp, spierpijn of rugpijn tijdens het rijden.
  4. Banden en verlichting: Hoe groter de banden, hoe beter de wegligging zal zijn. Kies daarom niet voor een model met te kleine bandjes. Ook verlichting speelt in de avond een belangrijke rol bij het comfort dat u zult ervaren. Als u goed zichtbaar bent zal u met een goed en vertrouwd gevoel de weg op gaan. 
  5. Meegeleverde accessoires: Bij de duurdere modellen worden vaak veel extra accessoires bijgeleverd. Denk dan aan een extra accu, beschermhoes, verplichting en een rijvaardigheidscursus. Bij de luxe modellen zitten vaak ook extra mogelijkheden op de scootmobiel die door middel van een demo aan huis kunnen worden uitgelegd. Eventueel kunt u ook een showroom bezoeken.

Top 5 comfortabel scootmobielen 2024

Onze experts hebben een heuse top 5 samengesteld. Hierin staan de beste modellen als het gaat om comfort. Vanzelfsprekend zijn dit modellen die in het top-segment zijn geplaatst. Vaak is de voorraad van deze modellen beperkter. In de tabel hieronder vind je de actuele lijst van juni 2024.

RangMerkModelPrijs in €
1MangoLion 4€4.899,00
2QuingoPlus +€5.5750,00
3AfikimBreeze S4€5.295,00
4SunriseSterling Trophy 6€4.595,00
5ExcelGalaxy 2 deluxe€3.665,00
Tabel met de meest luxe scootmobielen van donderdag 20 juni 2024

Wat is het verschil met een standaard model?

De meeste standaard modellen zijn opvouwbare / inklapbare scootmobielen. Dit zijn modellen in een prijsklasse die variëren tussen de €1000 en €2000. Wanneer we spreken over de luxere scootmobielen dan hebben we het over de vast-modellen. Grote verschillen zijn het materiaalgebruik, de accu en de afwerking. Optionele accessoires worden op de luxueuze modellen vaak meegeleverd. De gemiddelde prijzen van het topsegment variëren tussen de €3500 en €6000.