Rollator

We willen allemaal op een waardige manier oud worden en zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Dat er vandaag de dag tal van hulpmiddelen zijn die ons daarbij een handje helpen, is dan ook te beschouwen als een grote vooruitgang. Nu zorgbudgetten teruglopen en mantelzorg soms simpelweg niet mogelijk is, is het een fijne gedachte dat we dankzij hulpmiddelen toch de deur uit kunnen. Zo is bijvoorbeeld de rollator een onmisbaar hulpmiddel voor veel ouderen, maar tevens voor degenen die voor korte of langere tijd kampen met een fysieke beperking. Het is dus niet verwonderlijk dat de markt voor rollators een sterke groei doormaakt (in vergelijking met bijvoorbeeld de rolstoel).

Voordelen van een rollator

De rollator biedt, net als vroeger de bekende wandelstok, steun bij het lopen. Maar hij biedt meer dan dat. Door het zitje kan men tijdens het lopen uitrusten. Een dienblad biedt de optie om bijvoorbeeld binnenshuis gemakkelijk zaken mee te nemen van het ene naar het andere vertrek. Een mandje biedt desgewenst uitkomst tijdens het doen van boodschappen. Ondanks dat hij zo belangrijk is voor velen zal de aanschaf ervan niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dat leidt sinds enkele tot een ware stormloop bij leveranciers van dit hulpmiddel. En daarbij wordt ook de tweedehands markt volop aangeboord.

Nadelen van een rollator

Het grote nadeel van een rollator is wel dat met name ouderen nog wel eens overmoedig raken bij het lopen met een rollator. Vooral wanneer ze grotere afstanden willen gaan wandelen. Uit onderzoek blijft dat er dagelijks veel valpartijen door plaatsvinden. Het is een medisch-hulpmiddel maar zeker geen garantie voor het voorkomen van ongelukken. Let daarom altijd goed op en kies een model dat goed bij u past. Liever meer zekerheid? Kies dan voor een betrouwbare scootmobiel.

Tweedehands rollator kopen

De aanschaf van een nieuwe rollator kan een grote aanslag op de portemonnee betekenen. Het kopen van een tweedehands rollator voelt dan wellicht als een gedwongen keuze, maar de kopers in kwestie kunnen worden gerustgesteld. Een tweedehands rollator is, mits verkregen via een betrouwbaar kanaal, een goed product. Hoe vaak worden rollators niet alleen binnenshuis en/of maar heel korte tijd gebruikt? Een goede onderhoudsbeurt maakt van veel rollators weer uitstekende hulpmiddelen, die nog prima een ronde mee gaan.