Scootmobiel met 3 wielen

Zoekt u een scootmobiel met 3 wielen? Dit type is een van de meest verkochte modellen. Waarom kiezen veel mensen voor een model met 3 wielen, wat zijn nu precies de voordelen? Op deze pagina leest u meer informatie over 3-wiel scootmobiels, de voordelen, de nadelen, en enkele aandachtspunten waar u op moet letten bij de aankoop. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met onze klantenservice

  • De scootmobiel met 3 wielen is een zeer populair model dat men veel op straat tegenkomt
  • Belangrijke voordelen zijn de wendbaarheid, de kleine draaicirkel en een stukje extra beenruimte
  • Gebruikt u de scootmobiel vooral binnenshuis en/of op vlak terrein? Dan is een model met wielen een uitstekende keuze
  • De alternatieven zijn een model met 4 wielen of 5 wielen welke weer andere voor- en nadelen hebben
  • Een eenvoudige en goedkope 3-wiels scooter met een 20-km actieradius en een max. snelheid van 6 kilometer per uur is er al vanaf €1.500,00
  • Een wat geavanceerder model met een actieradius van 40 km en een snelheid van 15 kilometer per uur kost ongeveer €4.000,00

Wat zijn de voordelen van een 3-wiel scootmobiel?

Veel mensen die zich oriënteren op de aanschaf van een scootmobiel vragen zich af wat nu beter is: een model met 3 wielen of met 4 wielen. Laten we voorop stellen dat beide modellen ontzettend veilig zijn, en dat u nooit zomaar omvalt. Dat komt omdat het zwaartepunt van de scooter bij de achterwielen ligt. Toch heeft een 3-wiels model een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een 4-wiels model. 

VoordeelOmschrijving
WendbaarheidDoor een kleine draaicirkel kunt u gemakkelijker in de kleine ruimte rijden. Draaien in een kleine ruimte gaat bijvoorbeeld makkelijker dan met een 4-wiels model.
Meer beenruimteU kunt de voeten zowel links als rechts van het voorwiel plaatsen. Dit is met name handig voor wat langere bestuurders.
Rijdt lichterU rijdt een stuk lichter omdat maar 1 wiel aan de voorkant contact heeft met de weg. Dit zorgt ervoor dat u meer koersvast bent
GoedkoperVaak zijn scootmobiels met 3 wielen iets goedkoper dan soortgelijke modellen met 4 wielen
Lijst met voordelen van een scootmobiel met 3 wielen

En wat zijn de nadelen?

Zoals u in de tabel hierboven kunt lezen heeft een 3-wiels model flink wat voordelen. Maar deze voordelen zijn niet voor iedereen relevant. Bovendien heeft 3-wielen ook wel een aantal nadelen. In hoeverre dit een nadeel voor u is hangt sterk af van uw eigen omstandigheden. Hieronder benoemen we in het kort de minpunten van een scooter met drie wielen. 

  • Een mobiel met 3 wielen geeft iets minder stabiliteit dan een scooter met 4 of 5 wielen. Dit merkt u met name in bochten of op een oneffen terrein. 
  • Als u problemen heeft met evenwicht of een trage reactie hebt, dan wordt een 4-wiels scootmobiel geadviseerd
  • Een ander nadeel van een scootmobiel met 3 wielen is een lagere maximum snelheid dan een model met 4 wielen. Vaak heeft een driewieler een kleinere wielbasis

Is een scooter met drie wielen wel veilig?

Het is absoluut niet waar dat u met een scootmobiel met 3 wielen zomaar omvalt. Zoals u ook in bovenstaande voor- en nadelen kunt lezen rijdt een mobiel met 3 wielen een stukje lichter en is het een stuk wendbaarder. Dit heeft als voordeel dat u flexibel bent in de kleine ruimte, en dat u gemakkelijk kunt draaien. Maar dit wil niet zeggen dat u zomaar omvalt met een driewieler. Het zwaartepunt ligt aan de achterkant. Dat komt omdat hier de motor, accu en het voornaamste gedeelte van het gewicht van de gebruiker zit. Een scootmobiel met 3 wielen is dus 100% veilig. 

Wat is een scootmobiel met 3 wielen?

Dit is een elektrisch aangedreven vervoersmiddel bedoeld voor mensen met een beperkte mobiliteit. Dit model heeft 3 wielen: 2 aan de achterkant en 1 wiel aan de voorkant.

Wat zijn de voordelen van een scootmobiel met 3 wielen?

De belangrijkste voordelen van een driewieler zijn de wendbaarheid, een kleine draaicirkel, een lichtere besturing en meer beenruimte.

Is een mobiel met 3 wielen wel veilig?

Ja, een driewiel scootmobiel is 100% veilig. Elke scootmobiel is zo gebouwd dat deze veilig de weg op kan. Het zwaartepunt van de modellen ligt aan de achterkant. Dit zorgt voor een goede wegligging.