Overdekte scootmobiel

Het rijden in een scootmobiel kan soms vervelend zijn wanneer het slecht weer is. Denk dan aan een regenbui, sneeuw of harde wind. Ook wanneer u langere afstanden wilt rijden kan een normale scootmobiel niet voldoende zijn. Kies dan voor een overdekt model. Een overdekte scootmobiel is een kar waarbij een dak en deuren zijn geplaatst. Dit is dus de oplossing voor buiten als het minder weer is. Op die manier zit u droog en veilig binnen in de mobiel. Hierin is helaas in Nederland niet heel veel keuze. Op deze pagina leggen we kort uit waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel die overdekt is. 

Volledig overdekt model

Wilt u lekker onbezorgd rijden in uw eentje, of wellicht samen met iemand (tweepersoons model) dan is een zogenaamde brommobiel een aanrader. Ze zien eruit als kleine auto’s maar hebben dezelfde voordelen als een regulier model. Prijzen variëren tussen de €6900 en €9,900. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Excel e-Clipse of de Napoleon, Mustand of Max-mobiel van Mango? Ook de Shoprider Flagship en Shoprider Cabin behoren tot de optie. Er zijn ook speciale 2-persoons scootmobielen met dak. 

Deels overdekt model

Er bestaan ook modellen waarbij er een los scherm op de scootmobiel geplaatst kan worden. Doorgaans kosten deze schermen tussen de €750 en €950 euro. Dit fungeert enkele en alleen als los dak. Je hebt dus geen deuren aan de zijkant. Deze overkappingen zijn eenvoudig te monteren / bevestigen. Indien u lastig kunt staan is het aan te raden hier hulp bij te vragen.

Top 5 overdekte scootmobielen juli 2024

Onze experts hebben voor u een lijstje gemaakt met de beste overdekte modellen van 2024. U kunt uiteraard bij de leveranciers altijd een proefrit maken om zelf te ervaren hoe eenvoudig het is om met deze apparaten te rijden. Ze zijn zeer stabiel en comfortabel. 

RangMerkTypePrijs
1MangoNapoleon€6195+
2MangoMustang€7995+
3Excele-Clipse€6995+
4ShopriderFlagship€6995+
5ShopriderCabin€6295+
Tabel met de populairste overdekte scootmobielen

Voor wie is een overdekt model geschikt?

Voor iedereen die langere afstanden in een scootmobiel rijdt. Voor iedereen die ook wel eens in de regel of sneeuw wil rijden (bij slecht weer). Voor iedereen die samen met iemand een ritje wil maken op een comfortabele manier (2-persoons model nodig).

Hoe hard kan ik rijden met deze wagen?

De maximum snelheid van deze modellen variëren tussen de 10 km/uur en 15 km/uur. Er zijn ook speciale modellen die wel 20 kilometer per uur kunnen rijden. De actieradius varieert per model tussen de 30 en 60 kilometer.