Scootmobiel voor buiten

Bent u op zoek naar een stevige, robuust en veilige scootmobiel voor buiten? Op Scootzorg.nl vind u handige informatie en tips voor het kiezen van de beste scootmobiel voor buitengebruik. Als u regelmatig door de stad rijdt, tochtjes maakt door de natuur of vrienden en familie bezoekt, dan wilt u natuurlijk dat u veilig en comfortabel kunt rijden. Daarnaast is het belangrijk dat de mobiel beschikt over voldoende actieradius en een hoge maximale snelheid. Als laatste is het belangrijk dat de scooter voldoet aan wettelijke eisen zoals een verlichting, spiegels, richtingsaanwijzers en claxon. Op die manier kunt u ook daadwerkelijk veilig deelnemen aan het verkeer. 

  • Een scootmobiel voor buiten is doorgaans wat groter, robuuster, zwaarder en niet inklapbaar
  • Deze modellen beschikken over een hoge actieradius en een prima snelheid. Ook een goede vering is belangrijk. 
  • Op die manier kunt u zich moeiteloos buiten manoeuvreren
  • Denk aan het bezoeken van de supermarkt, een tocht door het bos, of het bezoeken van vrienden of familie
  • Omdat u deel gaat nemen aan het verkeer is het ook belangrijk dat deze voldoen aan de wettelijke eisen. Denk dan aan een goede verlichting, richtingaanwijzers, spiegels en een werkende claxon. 

Wanneer heb ik een scootmobiel voor buitengebruik nodig?

Wie een scootmobiel gaat kopen merkt al snel dat er veel verschillende modellen zijn. Het is belangrijk om te weten wat uw wensen zijn voordat u overgaat tot aankoop. Bedenk dus vooraf goed waar u de scootmobiel precies gaat gebruiken. Wilt u zich er vooral binnenshuis mee verplaatsen, en wilt u de mobiel eenvoudig mee kunnen nemen? Dan is een scootmobiel voor binnen aan te raden. Deze zijn licht, inklapbaar en wendbaar. Maar echt geschikt voor buiten is het niet. 

Bent u van plan om de scootmobiel intensief buiten te gebruiken? Dus voor het doen van de dagelijkse boodschappen, een tochtje maken door de natuur, familie en vrienden bezoeken? In dat geval heeft u echt een wat zwaardere, stevige en robuuste scootmobiel voor buitengebruik nodig. Deze modellen onderscheiden zich door een hoge actieradius, een hoge snelheid, en maximaal comfort. Er zijn ook modellen waar u met 2 personen in kunt

Wat is de beste buitenscooter?

Er zijn in Nederland flink wat aanbieders en en merken met kwalitatief hoogwaardige scooters voor buitengebruik. In de tabel hieronder vind u een aantal top-modellen waarmee u er moeiteloos buiten op uit kunt. Bij elk model vind u tevens de maximale snelheid, de actieradius en het belangrijkste voordeel van het model. 

ModelMaximale snelheidActieradiusVoordeel
Carpo 2 SE Champagne15 km/u45 kilometerdraaibare captainstoel + uitstekende vering
Galaxy Plus15 km/u35 kilometeronafhankelijke vering van voor- en achterwielen + instelbaar stuur
Afikim Breeze S15 km/u50 kilometerprogrammeerbare elektronische besturing + schokabsorberende stalen frame
Quingo Vitess 215 km/u35 kilometer5 wielen + verwarmde stoel, verwarmde stuurgrepen, achteruitkijkcamera
Mini Crosser 4W16 km/u70 kilometergebouwd om er op uit te trekken, hoogwaardig geveerd
Populaire scootmobielen voor buitengebruik

Wat is een scootmobiel voor buitengebruik?

Een scootmobiel voor buiten is een stevig, robuuste, comfortabele en veilige scootmobiel waarmee u lange afstanden kunt afleggen met een snelheid van ongeveer 15 kilometer per uur. Deze modellen zijn minder wendbaar, en dus minder geschikt voor gebruik in huis.

Waar moet een buitenscooter aan voldoen?

De eisen zijn een actieradius van ten minste 30 kilometer en een snelheid van ten minste 15 kilometer per uur. Daarnaast moet de mobiel ook aan een aantal wettelijke eisen voldoen omdat u ook deelneemt aan het verkeer. Denk aan goede verlichting, buitenspiegels, richtingsaanwijzers of een claxon.

Hoeveel wielen heeft een scootmobiel voor buiten?

Doorgaans hebben scootmobiels voor buiten 4 wielen. Dit biedt namelijk de meeste comfort en geeft een veilig gevoel. Ook als u door bochten rijdt of over een drempel of stoep gaat. Er zijn ook modellen met 5 wielen maar deze zijn vaak erg duur en de toegevoegde waarde is vaak nihil.

Zijn deze modellen ook geschikt voor in huis?

Nee, deze modellen zijn minder geschikt voor gebruik in huis. Dat komt omdat ze wat zwaarder en logger zijn. Daardoor zijn ze minder wendbaar, u kunt bijvoorbeeld minder makkelijk een draai maken. Voor gebruik in huis adviseren wij een lichte inklapbare scooter met 3 wielen.