Scootmobiel voor binnen

Heeft u moeite om zich binnenshuis goed te bewegen? Loopt u tegen problemen aan met het lopen in de woning? Dan kun u kiezen voor een speciale scootmobiel voor binnen. Deze modellen zijn licht, opvouwbaar, wendbaar en simpel te besturen. Op deze pagina lees je alles over dit type scootmobiel en geven we direct advies over de beste modellen die in Nederland te koop zijn. Blijf langer zelfstandig thuiswonen met een binnenmodel.

Scootmobielen voor binnenshuis

Wanneer u specifiek zoekt naar een scoot voor gebruik in een woning moet u op een aantal zaken letten. We onderscheiden namelijk naast dit type ook modellen voor binnen+buiten of scootmobiel voor buitengebruik. Elk segment heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder hebben we een opsomming geplaatst met voordelen en nadelen van deze scootmobielen.

  1. Snelheid: deze modellen zijn doorgaans niet erg snel. Ze kunnen ronde de 6 km/uur rijden in huis. Sneller hoeft natuurlijk ook niet, anders botst u overal tegenaan. Dit is dus extra veilig. Het nadeel is wel dat deze voor buitengebruik niet erg geschikt is.
  2. Wendbaarheid: doordat het model zo compact mogelijk is ontwikkeld kunt u erg eenvoudig sturen met dit model. Hij heeft een kleine draaicirkel wat hem erg geschikt maakt voor een keuken, tuin of woonkamer. 
  3. Lichtgewicht: het model voor binnen is super licht. Eenvoudig in elkaar te zetten (monteren) en mee te nemen. Vaak zijn ze ook op een simpele manier in te klappen. Zo kunt u hem meenemen in de auto.
  4. Neemt weinig ruimte in: deze scootmobielen zijn klein en eenvoudig. Ze passen al snel in een kast. Doordat hij gemakkelijk op te bergen is kunt u hem, wanneer er bijvoorbeeld visite is, uit het zicht opbergen.
  5. Actieradius: de capaciteit van de accu is vaak niet zo groot als een model voor buiten. Dat komt omdat de accu kleiner is gemaak (en lichter). Mede daardoor kan men gemiddeld zo’n 15 kilometer rijden op een batterij. Het opladen kan vervolgens weer eenvoudig met de vaste oplader.
  6. Boodschappenmand: de kleinere modellen beschikken vaak wel over een mandje waar u spulletjes in kunt bewaren. Stel u rijdt vanuit de keuken naar de kamer, dan kunt u etenswaren of andere producten vervoeren. Ook handig wanneer u deze binnenshuis scootmobiel gebruikt voor een bezoekje aan de lokale supermarkt.
  7. Geschikt voor vliegtuig: de hele lichte modellen zijn uitermate geschikt voor gebruik op luchthavens en mag vaak mee in het vliegtuig. Informeer hier vooraf wel naar. Vlak voordat u het vliegtuig ingaat geeft u hem af bij het personeel.

Opbouwbaar model voor huis, tuin en keuken gebruik

Wanneer u in huis wilt rijden met een scootmobiel komt u uit bij de opvouwbare modellen. Binnen dit segment hebben wij een aantal modellen geselecteerd die u beslist eens moet bekijken. Deze voldoen aan alle criteria om gemakkelijk rond te kunnen rijden in uw woning. Daarnaast zijn ze snel op te bergen, mee te nemen en weer uit te klappen als u ergens op bezoek gaat. Ook handig voor bijvoorbeeld een bezoek een aan bioscoop, museum, restaurant, vakantie, boottocht of ander uitstapje. Ze zijn niet geschikt voor 2 personen

Beste keuzeMerkModelPrijs
1MangoSammy LA€899
2MangoSmartboy 4€699
3ColibriColibri 4€899
4MangoLuggie Super€2299
5ATTOATTO €2650
6PrideSmart 3€395
Populaire scootmobielen voor gebruik in huis