Oprijplaten

Een scootmobiel is bedoeld om de mobiliteit van de eigenaar(es) te vergroten. Maar er zit een addertje onder het gras: landelijke mobiliteit zit vaak niet in het pakket. De (niet-opvouwbare) wagens zijn groot, log en bovenal niet te tillen. Het blijft dus bij regionale mobiliteit. Metaalbewerkers zijn met dit probleem aan de slag gegaan en hebben oprijplaten ontwikkeld, speciaal voor gebruik met scootmobielen. Omdat er een flinke bus nodig is om een scootmobiel helemaal te herbergen worden deze oprijplaten vaak gecombineerd met een aanhanger. Het voordeel bij deze laatste combinatie is dat de aanhanger in stalling kan worden gezet wanneer deze niet nodig is, maar ook ingezet kan worden voor andere klussen. De huif, die vaak handig is om de scootmobiel onderweg tegen weersinvloeden en dergelijke te beschermen, kan meestal eenvoudig worden gedemonteerd zodat er een open bak over blijft. Uiteraard zijn er ook vaste oplossingen die interessant zijn voor invaliden-taxi’s of gespecialiseerde vervoersbedrijven. Deze zijn elektrisch op of in te klappen en geven ruime en veilige toegang tot de aanhanger of bestelwagen. In dat laatste geval kan de berijder zelfs blijven zitten gedurende de rit.

Oprijplaten voor scootmobielen
Veel oude mensen die in een tehuis wonen, hebben een eigen scootmobiel. Iedere dag gebruiken ze de scootmobiel om op verschillende plaatsen binnen en buiten het tehuis te komen. Een nadeel van een standaard scootmobiel is dat deze niet zo gemakkelijk in een normale auto past. Deze mensen worden dan met de scootmobiel in een busje naar de plaats van bestemming vervoerd. Een ander probleem is om de scootmobiel in het busje te krijgen. Omdat het gewoonweg te zwaar is voor de medewerkers om de mensen met de scootmobiel in het busje te tillen, gebruiken ze speciale oprijplaten. Dit zijn platen die in de bus zijn gemonteerd en zodra iemand erin moet, worden de oprijplaten uitgeklapt. Zo kunnen de mensen zelfstandig en makkelijk het busje inrijden en uitrijden met hun scootmobiel. Oprijplaten kun je natuurlijk ook gebruiken bij een gewone auto, maar dan moet deze wel groot genoeg zijn om er een scootmobiel in te kunnen zetten.

Aanhangwagens BV
Oprijplaten voor de scootmobiel zijn op diverse plaatsen in Nederland te verkrijgen. Zo zijn er verschillende webshops online. Deze shops hebben voor heel veel merken en typen aanhangwagens een set oprijplaten beschikbaar. Tevens leveren zij ook plateauwagens met een complete set oprijplaten die weggewerkt zijn onder de laadvloer. Om een scootmobiel te kunnen vervoeren, bieden ze speciale brede oprijplaten aan waarmee de scootmobiel makkelijk en snel in de auto of aanhangwagen gezet kan worden. 

Tweedehands oprijplaten kopen
Ook op internet is er een groot aanbod van oprijplaten voor scootmobielen. Zo kun je eens een kijkje nemen op websites als Marktplaats of Speurders. Hier bieden particulieren gebruikte oprijplaten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Weet je dat maar incidenteel oprijplaten zult gebruiken, dan is het verstandiger om de platen ergens te huren.