Beschermhoes / regenhoes

We kennen tegenwoordig diverse vervoersmiddelen. Zo is er de auto, de bromfiets, de motor, de gewone fiets, de scooter en voor de mensen die niet zo goed ter been zijn is er nog de scootmobiel. Tegenwoordig zijn er scootmobielen in de meest fraaie uitvoeringen. Het is dan ook zaak wanneer je veel geld aan een scootmobiel hebt uitgegeven, om deze in een mooie staat te houden.

Beschermen van de scootmobiel

Niet iedereen heeft een geschikte stalling voor de scootmobiel. In feite is een brede gang al voldoende om de scootmobiel neer te zetten, dus je hebt ook niet echt een berging of garage nodig. Als je echter met je scootmobiel bij iemand op bezoek gaat, dan zal je wanneer je een scootmobiel voor buiten hebt, deze normaliter ook buiten laten staan.

Regenhoezen voor de scootmobiel

In Nederland hebben we vaak te maken met regen. Dat betekent dat als je vaker met de scootmobiel op pad gaat of wanneer je scootmobiel ook thuis altijd buiten staat, dat deze nogal wat regen over zich heen krijgt. En zoals iedereen wel weet komt regen niet aan de kwaliteit van de scootmobiel of welk voertuig dan ook ten goede. Het is dus erg verstandig om een regenhoes voor je scootmobiel aan te schaffen, vooral ter bescherming van de lak. Overigens kun je de regenhoes natuurlijk altijd over de scootmobiel heen doen wanneer deze thuis voor de deur staat. Je scootmobiel blijft dan ook beschermd tegen vieze stofdeeltjes en ander vuil zoals vogelpoep.

Aandachtspunten bij aanschaf van een beschermhoes
Bij aanschaf van een regenhoes voor de scootmobiel moet je op de volgende punten letten:

  • Je moet er natuurlijk wel op letten dat de regenhoes groot genoeg is, zodat alle onderdelen van de scootmobiel worden bedekt.
  • Daarnaast is het handig wanneer er bij de regenhoes een mapje hoort, waar je de regenhoes wanneer deze niet in gebruik is, in kunt doen.
  • Ook moet je er bij aanschaf op letten of de regenhoes gemakkelijk te hanteren is. Zeker wanneer je zelf niet goed ter been bent, is het niet prettig wanneer je allerlei manoeuvres moet uithalen om de regenhoes om de scootmobiel heen te doen.

Bekijk ook andere handige accessoires zoals oprijplaten