Scootmobiel Gouderak

Zoekt u een goede scootmobiel in Gouderak? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer mobiel en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bekijkt u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
  • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is gemakkelijk te besturen.
  • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 tot wel €6.000,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
  • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Krimpenerwaard (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,00 – €20,00 per uur
Populaire scootmobielShoprider S-787NA
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gouderak

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn behoeften? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Gouderak. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €900,00.
  • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €1700,00.
  • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3850.

Keuzeadvies mei 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gouderak kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Gouderak om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en opties als een rollatorhouder & een bagagemand. De goedkope kleine modellen koopt u al vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €7.600,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 7 km/u€600
Prima315 – 25 km10 km/u€1150
Comfortabel450 km15 – 17 km/u€4000
Beste475 km +20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gouderak
scootmobiel-kopen-gouderak

Scootmobiel aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Krimpenerwaard. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
  • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
  • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
  • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Krimpenerwaard. Bij vragen kunt u bellen (140182), door een e-mailtje te sturen (gemeente@krimpenerwaard.nl), of bezoek het stadhuis (Alingersteeg 2, 2861 AH, Bergambacht). Bezoek ook www.krimpenerwaard.nl voor extra informatie.
  • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Gouderak vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBodegraafsestraatweg 32805 GKGouda
WelzorgBleulandweg 102803 HHGouda
VegroHet Rond 22726 JSZoetermeer
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gouderak
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder treft u de beste merken die bij u thuis kunnen komen.

  • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
  • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
  • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
  • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
  • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder treft u een lijstje met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Tabel met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Gouderak. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gouderak) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u gerust een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Gouderak worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,70 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Gouderak.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.

Plaats een reactie