Scootmobiel Krimpenerwaard

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Krimpenerwaard? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met deze elektrisch aangedreven scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl helpt u bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de kosten van een goed model, een proefrit maken, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €650,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Kymco of Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Krimpenerwaard (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,00 – €20,00 per uur
Aantrekkelijk merkHandicare Trophy 43941
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Krimpenerwaard

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Krimpenerwaard. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €880,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1500,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €4350.

Advies van de specialist januari 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Krimpenerwaard is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten onderscheiden zich sterk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Krimpenerwaard en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten hebben te maken met het merk, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een extra accu en een voetenzak. De aantrekkelijkste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €5.300,00. In deze tabel vergelijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km7,5 km/u€500
Prima320 – 25 km10 km/u€1400
Goed460 km15 – 17 km/u€2500
Beste480 km+20 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Krimpenerwaard
scootmobiel-kopen-krimpenerwaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Krimpenerwaard. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Krimpenerwaard. Dit kan telefonisch (140182), per mail (gemeente@krimpenerwaard.nl), of kom naar het gemeentehuis (Alingersteeg 2, 2861 AH, Bergambacht). Ga ook eens naar www.krimpenerwaard.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Krimpenerwaard zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBodegraafsestraatweg 32805 GKGouda
WelzorgBleulandweg 102803 HHGouda
VegroHet Rond 22726 JSZoetermeer
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Krimpenerwaard
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming treft u een aantal bekende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand bekijkt u een lijstje met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Practicomfort Quickstep MT16 km6 km/u€ 1.070
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Overzicht met populaire voertuigen januari 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Krimpenerwaard. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Krimpenerwaard) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Vandaar is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Krimpenerwaard behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,30 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Krimpenerwaard.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie