Scootmobiel Gouda

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Gouda? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina bieden wij praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, een thuisdemo, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €500,00 tot wel €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Gouda (https://www.gouda.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling en DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (januari 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Gouda (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2805
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€17,9 – €22,13 per uur
Populair merkHandicare Trophy 43910
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gouda

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn situatie? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gouda. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €920,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2375,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €3200.

Advies van de specialist januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Gouda kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of het bos? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Gouda en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten worden gevormd door de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een extra lader + een windscherm. De goedkoopste voertuigen kunt u al vinden vanaf €500,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.500,00. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6,5 km/u€700
Prima320 – 25 km12 km/u€1200
Uitstekend455 km17 km/u€2900
Eerste klas480 km20 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gouda
scootmobiel-kopen-gouda

Scootmobiel aanvragen gemeente Gouda via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Gouda. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Gouda. Vragen? Dat kan telefonisch (0182591732), per mail (info@gouda.nl), of bezoek het stadhuis (Klein Amerika 20, 2806 CA, Gouda). Ga ook eens naar www.gouda.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom Gouda vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBodegraafsestraatweg 32805 GKGouda
WelzorgBleulandweg 102803 HHGouda
VegroHet Rond 22726 JSZoetermeer
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Gouda
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna ontdekt u een aantal bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een lijstje met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Schema met populaire scoots januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Gouda. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het alternatief om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gouda) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn afstelling spiegels en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Gouda legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Gouda.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis, Oostpolder in Schieland.

Plaats een reactie