Scootmobiel Lansingerland

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Lansingerland? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische vervoersmiddel geniet u van uw zelfstandigheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker treft u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen variëren tussen €800,00 en wel €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Lansingerland (https://www.lansingerland.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility en Inca.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Lansingerland (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€17 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Twist 2 2persoons
Lokaal adviespuntThuiszorgwinkel Bleiswijk

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lansingerland

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Lansingerland. Veel info vind u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €900,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2250,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort is er al vanaf €3650.

Onze kooptips januari 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lansingerland kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots beschikken over een uitgebreide vering en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Lansingerland en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de leverancier, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een oprijplaat + een krukhouder. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €5.800,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km6 km/u€650
Goed320 – 25 km12 km/u€1300
Geavanceerd455 km17 – 18 km/u€2800
Royaal475 km +22 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lansingerland
scootmobiel-kopen-lansingerland

Scootmobiel aanvragen gemeente Lansingerland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Lansingerland. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Hierna wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Lansingerland. Vragen? Dat kan telefonisch (14010), men kan een mailtje sturen (info@lansingerland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Tobias Asserlaan 1, 2662 SB, Bergschenhoek). Bezoek ook www.lansingerland.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Lansingerland kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Thuiszorgwinkel BleiswijkDorpsstraat 32665 BGBleiswijk
Harting-BankKwartsweg 442665 NNBleiswijk
VegroKerkstraat 92651 CDBerkel en Rodenrijs
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Lansingerland
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna bekijkt u uiteenlopende partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Hierbij bieden wij een overzicht met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Twist 2 2persoons40 km12 km/u€ 7.500
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Vermeiren Venus 49 km6 km/u€ 1.095
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Schema met populaire voertuigen januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Lansingerland. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lansingerland) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse merken bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. de remmen en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Lansingerland behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Lansingerland.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie