Scootmobiel Delft

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Delft? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen variëren tussen €850,00 & €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Delft (https://www.delft.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (december 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Delft (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2624
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
PGB tarieven€12,5 – €25,78 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Entice 4
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Delft

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat matcht met mijn situatie? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Delft. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €800,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2025,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is er al vanaf €4650.

Keuzeadvies december 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Delft kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Als u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots verschaffen een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Delft en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hangen af van het merk, de actieradius, de maximale snelheid en randproducten als een drempelhulp + een kruk- en stokhouder. De goedkope kleine modellen koopt u al vanaf €535,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €5.900,00. In het overzicht hieronder staat de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km8,5 km/u€700
Goed315 – 20 km12 km/u€1400
Comfortabel440 km15 km/u€3800
Royaal480 km20 – 22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Delft
scootmobiel-kopen-delft

Scootmobiel aanvragen gemeente Delft via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Delft. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Delft. U kunt even bellen (0152140707), als per mail (info@startpuntwonenzorgwelzijn.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Van Bleyswijckstraat 91, 2613 RR, Delft). U kunt ook terecht op www.delft.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-14 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Delft zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroPapsouwselaan 4742624 EPDelft
VegroVan Alkemadelaan 309a2597 AJDen Haag
SaffierTheo Man Bouwmeesterlaan 102597 GWDen Haag
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Delft
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand vergelijkt u meerdere leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bekijkt u een opsomming met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Schema met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Delft. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het verstandig om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Delft) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Delft legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Delft.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Binnenstad, Vrijenban, Hof van Delft, Voordijkshoorn, Delftse Hout, Tanthof-West, Tanthof-Oost, Voorhof, Buitenhof, Abtswoude, Schieweg, Wippolder, Ruiven.

Plaats een reactie