Scootmobiel Nieuwkoop

Zoekt u een goede scootmobiel in Nieuwkoop? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bekijkt u een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €600,00 en €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (januari 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Nieuwkoop (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13,50 – €18,00 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889xl
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwkoop

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn behoeften? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuwkoop. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €680,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2075,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €3350.

Onze kooptips januari 2021

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwkoop is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit merkt u vooral in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich flink op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Nieuwkoop om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een drempelhulp + een windscherm. De eenvoudige opvouwbare modellen koopt u al vanaf €475,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.100,00. In de onderstaande tabel treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km6 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1950
Comfortabel440 km18 km/u€3100
Luxueus475 km +22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwkoop
scootmobiel-kopen-nieuwkoop

Scootmobiel aanvragen gemeente Nieuwkoop via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Nieuwkoop. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Nieuwkoop. Hiervoor kunt u ook even bellen (140172), e-mailen (info@nieuwkoop.nl), of bezoek het gemeentehuis (Teylersplein 1, 2441 LE, Nieuwveen). U kunt ook terecht op www.nieuwkoop.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Nieuwkoop vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgEuromarkt 12408 BAAlphen aan den Rijn
Zorg -VuldigStatendaalder 392353 THLeiderdorp
VegroSimon Smitweg 102353 GALeiderdorp
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwkoop
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder bekijkt u meerdere partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna bieden wij een lijstje met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Tabel met populaire modellen januari 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Nieuwkoop. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het alternatief om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwkoop) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Nieuwkoop behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nieuwkoop.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Centrum, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie