Scootmobiel Zoeterwoude

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Zoeterwoude? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op deze website leest u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Zoeterwoude (https://www.zoeterwoude.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility of Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (januari 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Zoeterwoude (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
PGB tarieven€17 – €19,5 per uur
Populaire scootmobielElectric Mobility Liteway 8
AdviespuntZorg -Vuldig

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zoeterwoude

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn profiel? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zoeterwoude. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €550,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2475,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3850.

Advies van de specialist januari 2021

Hulp nodig bij het vinden van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zoeterwoude kan gemakkelijk mee in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Zoeterwoude en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de snelheid en randproducten als achteruitkijkspiegels & een een afdekhoes. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €530,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.100,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6 km/u€600
Beter315 km10 km/u€1850
Goed460 km15 – 17 km/u€3700
Royaal470 km20 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zoeterwoude
scootmobiel-kopen-zoeterwoude

Scootmobiel aanvragen gemeente Zoeterwoude via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Zoeterwoude. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Zoeterwoude. Vragen? Dat kan telefonisch (0715806349), door een e-mailtje te sturen (gemeente@zoeterwoude.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Noordbuurtseweg 27, 2381 ET, Zoeterwoude). Zie ook www.zoeterwoude.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-13 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Zoeterwoude vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorg -VuldigStatendaalder 392353 THLeiderdorp
VegroSimon Smitweg 102353 GALeiderdorp
WelzorgRooseveltstraat 62321 BMLeiden
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Zoeterwoude
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u uiteenlopende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Tabel met populaire modellen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Zoeterwoude. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zoeterwoude) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Zoeterwoude gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €5,30 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Zoeterwoude.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zoeterwoude, Hoge Rijndijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie