Scootmobiel Westland

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Westland? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO, kosten, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €700,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Drive en EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Westland (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarief€16,5 – €18,75 per uur
Aantrekkelijk merkSterling Swift 3 RS
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Westland

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn profiel? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Westland. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €910,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2275,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4750.

Advies van de specialist januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Westland kan probleemloos mee in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De producten verschillen nogal op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen hebben een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Westland om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven worden bepaald door de producent, de accucapaciteit, de snelheid en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera + een krukhouder. De instap-modellen starten bij €475,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.600,00. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 8 km/u€600
Beter325 km11 km/u€1850
Goed435 km17 km/u€3400
Meeste comfort485 km22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Westland
scootmobiel-kopen-westland

Scootmobiel aanvragen gemeente Westland via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Westland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Westland. Zowel telefonisch (0174315040), door een e-mailtje te sturen (info@stipwestland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stokdijkkade 2, 2671 GW, Naaldwijk). Check ook eens www.gemeentewestland.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij relevante info en specificaties. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Westland kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKoningin Julianalaan 402274 JLVoorburg
VegroKloosterland 162242 ETWassenaar
VegroAmbachtsweg 222222 ALKatwijk
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Westland
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema ontdekt u de beste bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bekijkt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Swift 3 RS35 km12 km/u€ 5.709
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
Strider Midi 428 km6 km/u€ 2.999
Life and mobility Vivo1 km6 km/u€ 1.750
Tabel met populaire voertuigen januari 2021

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Westland. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is de beste optie om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Westland) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Westland leert u van alles over de voorrangsregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,00 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Westland.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (ook in de provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie