Scootmobiel Leidschendam-Voorburg

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Leidschendam-Voorburg? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer vrij en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg kunt u aan de slag met praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten schommelen tussen €750,00 en wel €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Leidschendam-Voorburg (https://www.lv.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Leidschendam-Voorburg (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€18,30 per uur
Populaire scootmobielMeyra Cityliner 312
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leidschendam-Voorburg

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Leidschendam-Voorburg. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €840,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €1800,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4500.

Advies van de specialist januari 2021

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leidschendam-Voorburg neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen variëren nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen beschikken over grote veringen en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Leidschendam-Voorburg en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hangen af van de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals achteruitkijkspiegels of een stoelhoes. De gunstigste modellen zijn er al vanaf €510,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.200,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km8 km/u€650
Goed315 km10 km/u€1750
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€2500
Topper485 km22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leidschendam-Voorburg
scootmobiel-kopen-leidschendam-voorburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Leidschendam-Voorburg via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Leidschendam-Voorburg. U kunt even bellen (14070), mailen (info@leidschendam-voorburg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Koningin Wilhelminalaan 2, 2264 BM, Leidschendam). Bezoek ook www.lv.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Daar kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Leidschendam-Voorburg vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKloosterland 162242 ETWassenaar
VegroAmbachtsweg 222222 ALKatwijk
PracticomfortLageweg 532222 AGKatwijk aan Zee
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Leidschendam-Voorburg
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand doorzoekt u uiteenlopende organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder treft u een tabel met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Electric Mobility Rascal Partner25 km6 km/u€ 2.605
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Schema met populaire scoots januari 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Leidschendam-Voorburg. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leidschendam-Voorburg) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer merken bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u op uw gemak een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Leidschendam-Voorburg worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Leidschendam-Voorburg.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie