Scootmobiel Noordwijk

Op zoek naar een goede scootmobiel in Noordwijk? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze handige scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website leest u tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €500,00 tot wel €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Noordwijk (https://www.noordwijk.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Noordwijk (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14,5 – €20 per uur
Populair merkVermeiren Ceres 4
Lokaal adviespuntSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noordwijk

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Noordwijk. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €780,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €1650,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €4400.

Keuzeadvies januari 2021

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. Bijgaand bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noordwijk kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Noordwijk en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden bepaald door de leverancier, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder + mandjes en tassen. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €480,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €5.000,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km7,5 km/u€650
Prima315 – 20 km10 km/u€1850
Comfortabel435 km16 km/u€3400
Luxe480 km20 km/u€8.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noordwijk
scootmobiel-kopen-noordwijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordwijk via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Noordwijk. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Noordwijk. U kunt even bellen (0713617600), mailen (lokaalloket@noordwijk.nl), of bezoek het stadhuis (Voorstraat 42, 2201 HW, Noordwijk). Check ook eens www.noordwijk.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Noordwijk vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistMeer en Duin 8C2163 HALisse
KordiffMeer en Duin 82163 HALisse
VegroVennestraat 132161 LELisse
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Noordwijk
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst vergelijkt u populaire partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna bekijkt u een lijstje met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Ceres 432 km12 km/u€ 2.600
Pride Lunetta 1032 km10 km/u€ 3.200
Sterling Pearl 424 km6 km/u€ 1.585
Shoprider 7a14 km5 km/u€ 1.497
Overzicht met populaire scoots januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Noordwijk. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noordwijk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Vandaar is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Noordwijk worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Noordwijk.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Noordwijk-Binnen, Noordwijk Aan Zee.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie