Scootmobiel Bloemendaal

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Bloemendaal? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven liggen tussen de €800,00 en €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Excel of Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Bloemendaal (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14,00 – €16,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 9as free2be
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bloemendaal

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn wensen?Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bloemendaal. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €580,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €2425,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort is te koop vanaf €4050.

Keuzeadvies december 2021

Hulp nodig bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bloemendaal kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots onderscheiden zich aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Bloemendaal en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gevormd door de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals een drempelhulp + een kruk- en stokhouder. De gunstigste scoots zijn er al vanaf €510,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €6.900,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km8,5 km/u€650
Prima315 – 20 km10 – 12 km/u€1650
Geavanceerd445 km16 km/u€4100
Luxueus470 km20 – 22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bloemendaal
scootmobiel-kopen-bloemendaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Bloemendaal via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Bloemendaal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Bloemendaal. Bij vragen kunt u bellen (0235267007), door een e-mailtje te sturen (info@wmo-loketbloemendaal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Bloemendaalseweg 125, 2061 CH, Bloemendaal). Bekijk ook www.bloemendaal.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Bloemendaal kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAmsterdamstraat 70-722032 PSHaarlem
WelzorgEysinkweg 732014 SBHaarlem
Medipoint | ZorgbalansStephensonstraat 452014 KCHaarlem
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bloemendaal
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u een aantal erkende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Veel verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 9as free2be25 km11 km/u€ 5.451
DKCity DK S320 350 km10 km/u€ 2.399
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Inca Sprint90 km23 km/u€ 13.817
Schema met populaire voertuigen december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Bloemendaal. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bloemendaal) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende verkopers bieden ook omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Bloemendaal leert u van alles over verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,10 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Bloemendaal.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie