Scootmobiel Zandvoort

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Zandvoort? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €750,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Zandvoort (https://www.zandvoort.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Invacare en Mango.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (december 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Zandvoort (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
PGB tarieven€20,35 per uur
Populair merkPracticomfort J1 EMC
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zandvoort

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn profiel? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zandvoort. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €860,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2025,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken vind u al vanaf €4250.

Keuzeadvies december 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zandvoort kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots variëren aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Indien ugrote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Zandvoort en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels of een stoelhoes. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €490,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.800,00. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km8 km/u€600
Gemiddeld315 – 20 km11 km/u€1600
Comfortabel450 km16 km/u€3900
Royaal475 km +21 km/u€7.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zandvoort
scootmobiel-kopen-zandvoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Zandvoort via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Zandvoort. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Zandvoort. Bij vragen kunt u bellen (0235740450), men kan een mailtje sturen (loket@zandvoort.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Louis Davidscarré 1, 2042 LZ, Zandvoort). Check ook eens www.zandvoort.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-13 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen leest u hier relevante info en specificaties. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Zandvoort kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAmsterdamstraat 70-722032 PSHaarlem
WelzorgEysinkweg 732014 SBHaarlem
Medipoint | ZorgbalansStephensonstraat 452014 KCHaarlem
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zandvoort
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna vergelijkt u populaire bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand vindt u een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
Schema met populaire voertuigen december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Zandvoort. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zandvoort) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende verkopers werken met een omruilgarantie. Daarmee kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op koolborstels en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Zandvoort leert u van alles over regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,65 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Zandvoort.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (ook in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie