Scootmobiel Velsen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Velsen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze handige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €800,00 tot wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Invacare of Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (december 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Velsen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB tarief€16 – €19 per uur
Veel gekozen scootmobielRvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty
Adviespunt in de buurtZorgbalans W.F. Visserhuis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Velsen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn verwachtingen? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Velsen. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €850,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €1950,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken is er al vanaf €4250.

Keuzeadvies december 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Velsen kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen variëren nogal als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of het bos? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen bieden een goede vering en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Velsen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen hangen af van de producent, de actieradius, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een drempelhulp + een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste modellen starten bij €510,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €5.600,00. In deze tabel staat de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km7 km/u€500
Beter315 – 25 km11 km/u€1900
Gevorderd440 km15 km/u€3700
Royaal480 km22 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Velsen
scootmobiel-kopen-velsen

Scootmobiel aanvragen gemeente Velsen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Velsen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Velsen. Vragen? Dat kan telefonisch (140255), door een e-mailtje te sturen (info@velsen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Dudokplein 1, 1971 EN, IJmuiden). Ga ook eens naar www.velsen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Velsen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgbalans W.F. VisserhuisHoutmanstraat 11972 EEIJmuiden
ViVa! Zorggroep l MedipointMaltezerplein 351961 JCHeemskerk
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Velsen
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Betrouwbare leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u een aantal bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand verstrekken we een overzicht met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Invacare Orion 342 km10 km/u€ 4.357
Mango Luggie18 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
Schema met populaire voertuigen december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Velsen. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Velsen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Velsen komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,55 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Velsen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie