Scootmobiel Castricum

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Castricum? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €750,00 & €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Castricum (https://www.castricum.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (december 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Castricum (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,40 per uur
Populair merkSterling Elite Plus
Adviespunt in de buurtMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Castricum

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat past bijmijn eisen en wensen? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Castricum. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €700,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2200,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €3750.

Keuzeadvies december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Castricum kan probleemloos mee in het OV of uw auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen verschillen behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een goede vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Castricum en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hangen af van de fabrikant, de actieradius, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een alarmsysteem + een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €5.400,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km6 km/u€700
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1800
Gevorderd455 km18 km/u€2500
Royaal480 km+22 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Castricum
scootmobiel-kopen-castricum

Scootmobiel aanvragen gemeente Castricum via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Castricum. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Castricum. Dit kan telefonisch (140251), men kan een mailtje sturen (gemeentebestuur@castricum.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 1902 CA, Castricum). Zie ook www.castricum.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Castricum kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Castricum
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u de beste leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
Hierna bieden wij een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Tabel met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Castricum. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het verstandig om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Castricum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarvoor is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Castricum leert u van alles over anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 per maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Castricum.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie