Scootmobiel Heiloo

Op zoek naar een goede scootmobiel in Heiloo? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website leest u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven liggen tussen de €850,00 oplopend tot 5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Heiloo (https://www.heiloo.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (december 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Heiloo (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,75 – €18,9 per uur
Veel gekozen merkInvacare Orion 4
AdviespuntMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heiloo

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat past bijmijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heiloo. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €880,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2100,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4450.

Hulp bij uw keuze december 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heiloo is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen onderscheiden zich sterk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Heiloo en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen hebben te maken met de leverancier, de actieradius, de snelheid en optionele extra’s zoals een drempelhulp of mandjes en tassen. De gunstigste voertuigen zijn er al vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €6.200,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km6,5 km/u€800
Goed325 km12 km/u€1750
Comfortabel435 km15 km/u€3500
Meeste comfort475 km +20 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heiloo
scootmobiel-kopen-heiloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Heiloo via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Heiloo. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Heiloo. Hiervoor kunt u ook even bellen (0725356700), door een e-mailtje te sturen (wmo@heiloo.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisplein 1, 1851 JL, Heiloo). Ga ook eens naar www.heiloo.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Heiloo vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Heiloo
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u de meest bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Meest verkochte modellen
Onderstaand treft u een opsomming met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Orion 442 km10 km/u€ 4.910
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Pride Libre XL 416 km6 km/u€ 785
Life and mobility Solo 350 km18 km/u€ 6.195
Tabel met populaire scoots december 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Heiloo. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heiloo) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Heiloo behandeld u zaken zoals de regels op de weg en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Heiloo.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Blockhovepark, Heiloo Noord-West, Heiloo-Midden, Heiloo-West, Stationsomgeving, Ypestein, Heiloo-Oost, Heiloo Zuid-West.

Plaats een reactie