Scootmobiel Texel

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Texel? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina vind u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom WMO, de kosten van een goed model, advies aan huis, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten schommelen tussen €650,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Practicomfort of DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Texel (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,50 – €21,00 per uur
Populair merkHandicare Fortress Calypso 44108
Regionaal adviespuntOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Texel

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Texel. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €770,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1525,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €3900.

Keuzeadvies augustus 2022

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder treft u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Texel neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen onderscheiden zich nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Texel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een drempelhulp & een beensteun. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €520,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €7.700,00. In deze tabel staat de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 6 km/u€500
Goed315 – 20 km10 km/u€2000
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€4100
Topper470 km20 – 22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Texel
scootmobiel-kopen-texel

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Texel. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Texel. Hiervoor kunt u ook even bellen (140222), door een e-mailtje te sturen (gemeente@texel.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). Ga ook eens naar www.texel.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Texel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Texel
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna bekijkt u meerdere winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Tabel met populaire modellen augustus 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Texel. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Texel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een model uitproberen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Texel leert u van alles over anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,00 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Texel.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie