Scootmobiel Opmeer

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Opmeer? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig voelt u zich weer vrij en kunt u weer zorgeloos op pad. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de huidige prijzen, showrooms in de regio, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten liggen tussen de €550,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Opmeer (https://www.opmeer.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive en Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Opmeer (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,75 – €25,2 per uur
Populaire scootmobielHandicare Fortress Calypso 3W
Lokaal adviespuntNoordwest Ziekenhuisgroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Opmeer

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Opmeer. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €550,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €2000,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €4800.

Tips van de expert december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Opmeer kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken verschillen sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben maximale vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Opmeer en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden bepaald door het merk, het bereik, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een extra accu en een een afdekhoes. De aantrekkelijkste scoots zijn er al vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €6.600,00. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km6 km/u€550
Prima315 – 20 km10 – 12 km/u€1150
Comfortabel435 km16 km/u€3900
Beste475 km20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Opmeer
scootmobiel-kopen-opmeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Opmeer via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Opmeer. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Opmeer. Vragen? Dat kan telefonisch (0226363333), u kunt een e-mail sturen (gemeente@opmeer.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Klaproos 1, 1716 VS, Opmeer). Zie ook www.opmeer.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Opmeer kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Noordwest ZiekenhuisgroepStationsplein 491703 WDHeerhugowaard
WelzorgGeldelozeweg 661625 NXHoorn
OmringNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Opmeer
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u populaire winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een schema met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Shoprider 888sl36 km10 km/u€ 4.541
Sterling Little Gem16 km6 km/u€ 1.278
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Schema met populaire scoots december 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Opmeer. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Opmeer) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Opmeer gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,65 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Opmeer.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Noord-Holland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie