Scootmobiel Heerhugowaard

Op zoek naar een goede scootmobiel in Heerhugowaard? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bieden wij een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €600,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Heerhugowaard (https://www.heerhugowaard.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Shoprider of Freerider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Heerhugowaard (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1704
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,50 per uur
Populair merkMolenaar Royal 20
Regionaal adviespuntNoordwest Ziekenhuisgroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heerhugowaard

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn verwachtingen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Heerhugowaard. Dit kan online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €570,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1975,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3550.

Keuzehulp mei 2022

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heerhugowaard kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten variëren flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen verschaffen een goede vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Heerhugowaard en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de actieradius, de maximale snelheid en extra’s zoals een alarmsysteem & een voetenzak. De aantrekkelijkste modellen zijn er al vanaf €485,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €7.100,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km7,5 km/u€550
Prima320 – 25 km12 km/u€1300
Uitstekend445 km15 – 17 km/u€3000
Topper480 km+20 – 22 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heerhugowaard
scootmobiel-kopen-heerhugowaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Heerhugowaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Heerhugowaard. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Heerhugowaard. Bij vragen kunt u bellen (14072), men kan een mailtje sturen (hetsociaalplein@heerhugowaard.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Parelhof 1, 1703 EZ, Heerhugowaard). Ga ook eens naar www.heerhugowaard.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Heerhugowaard kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Noordwest ZiekenhuisgroepStationsplein 491703 WDHeerhugowaard
WelzorgGeldelozeweg 661625 NXHoorn
OmringNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Heerhugowaard
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand vergelijkt u meerdere winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder treft u een lijstje met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Shoprider 888lsb36 km10 km/u€ 4.536
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Life and mobility Solo 450 km17 km/u€ 6.195
Tabel met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Heerhugowaard. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heerhugowaard) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Heerhugowaard leert u van alles over de huidige verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,30 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Heerhugowaard.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Schrijverswijk, Schilderswijk, Planetenwijk, Bomen- Recreatiewijk, Heemradenwijk, Edelstenenwijk, Stadshart, Molenwijk, Rivierenwijk, Bedrijventerrein, Butterhuizen, Oostertocht, Zuidwijk, Huygenhoek, Stad van de Zon, De Draai, Broekhorn, De Noord, Buitengebied Noord, ’t Kruis, Buitengebied Zuid.

Plaats een reactie