Scootmobiel Stede Broec

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Stede Broec? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker vind u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €700,00 tot zo’n €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Stede Broec (https://www.stedebroec.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (december 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Stede Broec (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijk merkElectric Mobility Rascal 650
AdviespuntLEV Best en Kadans

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stede Broec

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn eisen en wensen? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Stede Broec. Dit kan via internet door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €800,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1650,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu vind u al vanaf €4300.

Keuzehulp december 2021

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Stede Broec kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en is handig als u weinig ruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots wisselen behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots verschaffen maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Stede Broec en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hangen af van de producent, de accucapaciteit, de topsnelheid en aanvullende opties zoals een oprijplaat en een scootmobieltas. De voordeligste modellen starten bij €550,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.700,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km7 km/u€750
Goed315 km10 km/u€1900
Uitmuntend435 km18 km/u€3000
Professioneel470 km22 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stede Broec
scootmobiel-kopen-stede-broec

Scootmobiel aanvragen gemeente Stede Broec via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Stede Broec. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daarna wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Stede Broec. Vragen? Dat kan telefonisch (0228510111), door een e-mailtje te sturen (gemeente@stedebroec.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (De Middend 2, 1611 KW, Bovenkarspel). Check ook eens www.stedebroec.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Stede Broec kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
LEV Best en KadansSt. Jozefstraat 11611 KPBovenkarspel
Harting-BankPenningweg 108E1507 DHZaandam
Medipoint l EveanBristolroodstraat 1641503 NZZaandam
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Stede Broec
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand ontdekt u uiteenlopende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hierna treft u een lijstje met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Sterling Elite RS35 km10 km/u€ 4.284
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Mango FR 165 km17 km/u€ 7.000
Schema met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Stede Broec. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stede Broec) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. afstelling spiegels en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Stede Broec worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,20 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Stede Broec.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Centrum, Wijk-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie