Provincie Noord-Holland

Wilt u een goede scootmobiel in Noord-Holland? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

  • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
  • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van veiligheid.
  • De kosten variëren tussen €600,00 tot zo’n €6.250,00.
  • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Pride en Strider.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noord-Holland

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Noord-Holland. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel. Bekijk de mogelijkheden in o.a. AmsterdamDiemenLandsmeerEdam-VolendamWaterlandAmstelveenOuder-AmstelHilversumWijdemerenBlaricumHuizenWeespGooise MerenUithoornAalsmeerPurmerendBeemsterOostzaanZaanstadWormerlandEnkhuizenStede BroecKoggenlandMedemblikHoornDrechterlandHeerhugowaardOpmeerLangedijkSchagenHollands KroonDen HelderTexelAlkmaarHeilooCastricumUitgeestBergen Noord-HollandBeverwijkHeemskerkVelsenHaarlemZandvoortBloemendaalHeemstede en Haarlemmermeer.

  • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €570,00.
  • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1925,00.
  • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €3250.

Keuzehulp april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noord-Holland kan gemakkelijk mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen beschikken over een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Noord-Holland en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden bepaald door het merk, het bereik, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een verlichtingsset & een bagagemand. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €525,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €8.000,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8,5 km/u€650
Gemiddeld325 km12 km/u€1650
Goed440 km18 km/u€3100
Meeste comfort480 km22 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noord-Holland