Scootmobiel Ouder-Amstel

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Ouder-Amstel? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schommelen tussen €700,00 & €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Ouder-Amstel (https://www.ouder-amstel.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Ouder-Amstel (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€12 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Celebrity
AdviespuntMedipoint | Thuiszorgwinkels Amstelring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ouder-Amstel

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn behoeften? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Ouder-Amstel. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €660,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2425,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit is er al vanaf €3650.

Keuzehulp juli 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ouder-Amstel neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen verschillen sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots worden gekenmerkt door maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Ouder-Amstel en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de topsnelheid en opties als een alarmsysteem en een scootmobieltas. De goedkoopste scoots starten bij €495,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.800,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km7 km/u€650
Beter320 km10 km/u€1350
Goed450 km17 – 18 km/u€2900
Topper485 km20 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ouder-Amstel
scootmobiel-kopen-ouder-amstel

Scootmobiel aanvragen gemeente Ouder-Amstel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Ouder-Amstel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Ouder-Amstel. Hiervoor kunt u ook even bellen (0204722159), als per mail (info@wmoloket-ouderamstel.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Diedrick van Haarlemstraat 3, 1191 AX, Ouderkerk a/d Amstel). Bekijk ook www.ouder-amstel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Ouder-Amstel zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | Thuiszorgwinkels AmstelringLaan v/d Helende Meesters 4311186 DKAmstelveen
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Waaijenberg MobiliteitKeienbergweg 481101 GCAmsterdam-Zuidoost
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ouder-Amstel
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u de meest bekende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand vindt u een overzicht met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Shoprider 889DXD40 km9 km/u€ 4.795
Shoprider Easy Capri 312 km6 km/u€ 795
Handicare Trophy 6 3W60 km15 km/u€ 7.458
Schema met populaire modellen juli 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Ouder-Amstel. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment raden we zeker aan een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ouder-Amstel) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Ouder-Amstel behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Ouder-Amstel.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (tevens in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Centrum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie