Scootmobiel Waterland

Zoekt u een goede scootmobiel in Waterland? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten variëren tussen €500,00 oplopend tot 5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Kymco of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Waterland (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB vergoeding€16 – €22,8 per uur
Aantrekkelijk merkExcel Entice 3 Universe
Adviespunt in de buurtDijklander ziekenhuis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Waterland

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn verwachtingen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Waterland. Veel info vind u online door middel van een brochure, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €540,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1650,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit vind u al vanaf €3650.

Keuzeadvies juli 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Waterland kan probleemloos mee in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken verschillen sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar het park? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Waterland en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een oprijplaat en een bagagemand. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €530,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €5.800,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km7,5 km/u€750
Verbeterd320 km11 km/u€1850
Gevorderd450 km16 km/u€3500
Royaal480 km+22 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Waterland
scootmobiel-kopen-waterland

Scootmobiel aanvragen gemeente Waterland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Waterland. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Waterland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0299658585), mailen (gemeente@waterland.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Pierebaan 3, 1141 GV, Monnickendam). Bekijk ook www.waterland.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden bieden wij relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Waterland zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Waaijenberg MobiliteitKeienbergweg 481101 GCAmsterdam-Zuidoost
VegroArend Janszoon Ernststraat 2381082 LTAmsterdam
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Waterland
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna doorzoekt u uiteenlopende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij verstrekken we een schema met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Sterling Trophy 6 3 wiel60 km15 km/u€ 5.195
Overzicht met populaire modellen juli 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Waterland. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is de beste optie om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Waterland) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Waterland legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,30 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Waterland.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie