Scootmobiel Amstelveen

Wilt u een goede scootmobiel in Amstelveen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg treft u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €600,00 & €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Amstelveen (https://www.amstelveen.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare en Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Amstelveen (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1186
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€21,64 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Entice 4 Universe
Adviespunt in de buurtMedipoint | Thuiszorgwinkels Amstelring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Amstelveen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn wensen?Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Amstelveen. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €710,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €1500,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €4100.

Keuzeadvies juli 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Amstelveen neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten verschillen aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in Amstelveen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een dashboardbeschermer & een scootmobieltas. De gunstigste voertuigen beginnen bij €530,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €8.000,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7 km/u€750
Beter320 – 25 km10 km/u€1300
Comfortabel440 km15 – 17 km/u€2500
Beste480 km+21 km/u€6.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Amstelveen
scootmobiel-kopen-amstelveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Amstelveen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Amstelveen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Amstelveen. Dit kan telefonisch (0205404911), men kan een mailtje sturen (gemeente@amstelveen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Laan Nieuwer Amstel 1, 1182 JR, Amstelveen). Bezoek ook www.amstelveen.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Amstelveen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | Thuiszorgwinkels AmstelringLaan v/d Helende Meesters 4311186 DKAmstelveen
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Waaijenberg MobiliteitKeienbergweg 481101 GCAmsterdam-Zuidoost
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Amstelveen
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel verkochte modellen
Onderstaand bekijkt u een lijstje met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Shoprider GK 1030 km9 km/u€ 2.995
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Handicare Winner 360 km15 km/u€ 7.121
Overzicht met populaire modellen juli 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Amstelveen. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Amstelveen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de accu(lader).

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als dezorgoutlet.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Amstelveen gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Amstelveen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Amstelveen.

Plaats een reactie