Scootmobiel Hilversum

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Hilversum? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg bekijkt u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €500,00 en €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hilversum (https://www.hilversum.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Kymco en Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Hilversum (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1216
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€18,40 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort Beaufort 10
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hilversum

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn profiel? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Hilversum. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €820,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €2325,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3000.

Keuzeadvies mei 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hilversum kan gemakkelijk mee in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Hilversum en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hangen af van de leverancier, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en randproducten als een dashboardbeschermer of een krukhouder. De goedkoopste voertuigen beginnen bij €480,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €7.800,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis313 km7 km/u€700
Gemiddeld315 km12 km/u€2000
Uitstekend440 km18 km/u€4000
Luxe470 km20 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hilversum
scootmobiel-kopen-hilversum

Scootmobiel aanvragen gemeente Hilversum via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hilversum. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hilversum. Zowel telefonisch (14035), mailen (wwzloket@hilversum.nl), of kom naar het gemeentehuis (Wilhelminastraat 1-19, 1221 CN, Hilversum). Ga ook eens naar www.hilversum.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Hilversum zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroOude Torenstraat 591211 BVHilversum
Medipoint | Thuiszorgwinkels AmstelringLaan v/d Helende Meesters 4311186 DKAmstelveen
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hilversum
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema vergelijkt u de beste winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk treft u een opsomming met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 1031 km10 km/u€ 1.595
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Mango Smartboy 412 km6 km/u€ 795
Handicare Winner 460 km15 km/u€ 7.485
Tabel met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Hilversum. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het raadzaam om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hilversum) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Hilversum komen thema’s aan bod als verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Hilversum.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied.

Plaats een reactie