Scootmobiel Wijdemeren

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Wijdemeren? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg bieden wij handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten liggen tussen de €800,00 en wel €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Sterling en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (mei 2024) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Wijdemeren (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB kosten€17,97 – €20,4 per uur
Populaire scootmobielKymco Super 6
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wijdemeren

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Wijdemeren. Veel info vind u online door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €760,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2025,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3150.

Advies van de specialist mei 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wijdemeren is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
In het geval u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Wijdemeren en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een alarmsysteem + een bagagemand. De instap-modellen starten bij €550,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.100,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km6 km/u€650
Beter315 km12 km/u€1950
Geavanceerd460 km15 – 17 km/u€3500
Beste485 km22 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wijdemeren
scootmobiel-kopen-wijdemeren

Scootmobiel aanvragen gemeente Wijdemeren via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Wijdemeren. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Wijdemeren. Vragen? Dat kan telefonisch (14035), u kunt een e-mail sturen (info@wijdemeren.nl), of kom naar het gemeentehuis (Rading 1, 1231 KB, Loosdrecht). Bekijk ook www.wijdemeren.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Wijdemeren kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroOude Torenstraat 591211 BVHilversum
Medipoint | Thuiszorgwinkels AmstelringLaan v/d Helende Meesters 4311186 DKAmstelveen
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Wijdemeren
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema ontdekt u een aantal erkende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder vindt u een overzicht met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
Tabel met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Wijdemeren. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wijdemeren) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Wijdemeren leert u van alles over regels in het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,50 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Wijdemeren.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie