Scootmobiel Haarlemmermeer

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Haarlemmermeer? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl treft u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 en wel €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride of DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Haarlemmermeer (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€20,95 – €23,98 per uur
Populaire scootmobielPride Pursuit
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Haarlemmermeer

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn profiel? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Als u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Haarlemmermeer. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €610,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2300,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3650.

Aankooptips december 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Haarlemmermeer kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen onderscheiden zich fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen hebben de beschikking over een goede vering en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Haarlemmermeer en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hangen af van de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid en accessoires zoals een rollatorhouder en een beenhoes. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €485,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €5.900,00. In de tabel hieronder staat de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km6 km/u€500
Goed325 km10 – 12 km/u€1850
Uitstekend435 km18 km/u€3300
Professioneel475 km +20 – 22 km/u€6.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Haarlemmermeer
scootmobiel-kopen-haarlemmermeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Haarlemmermeer. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Haarlemmermeer. Dit kan telefonisch (09001852), mailen (klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 2132 TZ, Hoofddorp). Bekijk ook www.haarlemmermeer.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Haarlemmermeer kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSmaragdlaan 12132 VXHoofddorp
Medipoint | AmstelringRaadhuisplein 3002132 TZHoofddorp
VegroAmsterdamstraat 70-722032 PSHaarlem
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Haarlemmermeer
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder vindt u de meest bekende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna bekijkt u een opsomming met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Invacare Comet Heavy Duty50 km10 km/u€ 6.745
Strider Mini 420 km6 km/u€ 1.999
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Tabel met populaire modellen december 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Haarlemmermeer. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Haarlemmermeer) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Haarlemmermeer gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,60 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Haarlemmermeer.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie