Scootmobiel Hollands Kroon

Zoekt u een goede scootmobiel in Hollands Kroon? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bekijkt u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schommelen tussen €600,00 en wel €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Excel of Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Poema 44107
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hollands Kroon

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Hollands Kroon. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €510,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1850,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu begint zo rond de €3800.

Onze kooptips mei 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hollands Kroon neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen verschillen flink als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een goede vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Hollands Kroon en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een extra accu & een wikkeldeken. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn er al vanaf €515,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €8.000,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km8,5 km/u€550
Verbeterd315 km11 km/u€1550
Goed450 km17 km/u€2800
Meeste comfort480 km20 – 22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hollands Kroon
scootmobiel-kopen-hollands-kroon

Scootmobiel aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hollands Kroon. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hollands Kroon. Hiervoor kunt u ook even bellen (0883215000), door een e-mailtje te sturen (wmo@hollandskroon.nl), of ga even langs bij het stadhuis (De Verwachting 1, 1761 VN, Anna Paulowna). Zie ook www.hollandskroon.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Hollands Kroon kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgDe Fok 111742 PCSchagen
HulpmiddelencentrumDe Langeloop 16-201742 PBSchagen
OmringZuiderweg 211741 NASchagen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hollands Kroon
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u meerdere leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna verstrekken we een lijst met daarin bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Hollands Kroon. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hollands Kroon) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Om die reden kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Hollands Kroon gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en praktische tips om veilig te rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hollands Kroon.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie