Scootmobiel Drechterland

Op zoek naar een goede scootmobiel in Drechterland? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl treft u handige tips en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €750,00 & €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Drechterland (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInvacare Meteor 4W
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Drechterland

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn wensen?Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Drechterland. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €840,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2375,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €3300.

Hulp bij uw keuze december 2021

Loopt u tegen problemen op bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Drechterland kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen variëren behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Drechterland en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een dashboardbeschermer en een schootskleed. De gunstigste scooters starten bij €490,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.900,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km6,5 km/u€800
Goed315 – 20 km10 km/u€1450
Goed445 km16 km/u€3400
Luxueus475 km21 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Drechterland
scootmobiel-kopen-drechterland

Scootmobiel aanvragen gemeente Drechterland via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Drechterland. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Drechterland. Vragen? Dat kan telefonisch (140228), door een e-mailtje te sturen (gemeente@drechterland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 1616AV, Hoogkarspel). Bekijk ook www.drechterland.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Drechterland vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGeldelozeweg 661625 NXHoorn
OmringNieuwe Steen 361625 HVHoorn
BeenhakkerDr C.J.K. van Aalstweg 8A1625 NVHoorn
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Drechterland
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u de meest bekende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een overzicht met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Drive ST4D36 km10 km/u€ 2.595
EV-Tec EV-03 316 km6 km/u€ 1.199
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
Schema met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Drechterland. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Drechterland) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Drechterland leert u van alles over regels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,40 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Drechterland.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (tevens in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie