Scootmobiel Blaricum

Wilt u een goede scootmobiel in Blaricum? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en neemt u weer zelf de regie in handen. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €800,00 tot wel €4.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Blaricum (https://www.blaricum.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (juni 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Blaricum (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,00 – €16,00 per uur
Populair merkVermeiren Ceres 3
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Blaricum

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn profiel? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Blaricum. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €860,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3100.

Keuzeadvies juni 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Blaricum is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of het bos? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen bieden grote veringen en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Blaricum en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hangen af van de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem & een voetenzak. De goedkoopste scooters beginnen bij €510,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €8.000,00. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km7 km/u€800
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€2000
Gevorderd445 km16 km/u€3600
Royaal475 km +20 km/u€8.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Blaricum
scootmobiel-kopen-blaricum

Scootmobiel aanvragen gemeente Blaricum via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Blaricum. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarop vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Blaricum. Hiervoor kunt u ook even bellen (0355281247), u kunt een e-mail sturen (hbel@sociaalplein.info), of bezoek het gemeentehuis (Graaf Wichman 10, 1276 KB, Huizen). Ga ook eens naar www.blaricum.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Blaricum vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroOude Torenstraat 591211 BVHilversum
Medipoint | Thuiszorgwinkels AmstelringLaan v/d Helende Meesters 4311186 DKAmstelveen
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Blaricum
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna bekijkt u de meest bekende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder schetsen wij een overzicht met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Ceres 332 km10 km/u€ 2.572
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Strider Micro 4S13 km6 km/u€ 1.399
Handicare Trophy 360 km15 km/u€ 3.000
Schema met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Blaricum. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Blaricum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarvoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Blaricum leert u van alles over regels in het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,40 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Blaricum.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (waaronder provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Centrum.

Plaats een reactie