Scootmobiel Uitgeest

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Uitgeest? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg treft u praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €850,00 en €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Uitgeest (https://www.uitgeest.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Meyra en Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (december 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Uitgeest (WMO) | Showrooms en advies aan huis | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB vergoeding€14,91 – €19,79 per uur
Populaire scootmobielDKCity DK S320 3
Regionaal adviespuntMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Uitgeest

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn profiel? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Uitgeest. Veel info vind u online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €860,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2325,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort koopt u al vanaf €4800.

Keuzeadvies december 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Uitgeest kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken variëren nogal als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen hebben een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Uitgeest en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden gevormd door het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een autolift of een bagagemand. De goedkoopste voertuigen koopt u al vanaf €485,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €5.600,00. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km6 km/u€700
Standaard320 km10 – 12 km/u€1150
Comfortabel460 km17 – 18 km/u€3300
Topper485 km22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Uitgeest
scootmobiel-kopen-uitgeest

Scootmobiel aanvragen gemeente Uitgeest via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Uitgeest. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Uitgeest. Hiervoor kunt u ook even bellen (140251), e-mailen (gemeentebestuur@uitgeest.nl), of kom naar het gemeentehuis (Middelweg 28, 1911 EG, Uitgeest). Bekijk ook www.uitgeest.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Uitgeest zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Uitgeest
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder vergelijkt u de beste organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna verstrekken we een opsomming met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity DK S320 350 km10 km/u€ 2.399
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Pride Go-Go Ultra 416 km6 km/u€ 899
Quingo Toura288 km18 km/u€ 7.750
Schema met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Uitgeest. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Uitgeest) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u op uw gemak een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Om die reden is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Verder is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Uitgeest worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,20 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Uitgeest.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Uitgeest.

Plaats een reactie