Scootmobiel Den Helder

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Den Helder? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, winkels in de buurt, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven schommelen tussen €750,00 & €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Den Helder (https://www.denhelder.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride en Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (augustus 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Den Helder (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1784
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,00 – €16,00 per uur
Populair merkHandicare Fortress Calypso 44107
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Den Helder

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn wensen?Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Den Helder. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €750,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1575,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is er al vanaf €3900.

Advies van de specialist augustus 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Den Helder is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen hebben maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Den Helder en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de topsnelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels en een beschermhoes. De voordeligste scoots beginnen bij €480,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €8.000,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7,5 km/u€700
Prima325 km12 km/u€2000
Uitmuntend440 km17 km/u€4200
Topper470 km20 – 22 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Den Helder
scootmobiel-kopen-den-helder

Scootmobiel aanvragen gemeente Den Helder via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Den Helder. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Daarna wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Den Helder. Zowel telefonisch (140223), mailen (zorg@denhelder.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Drs. F. Bijlweg 2, 1784 MC, Den Helder). U kunt ook terecht op www.denhelder.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Den Helder zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
WelzorgDe Fok 111742 PCSchagen
HulpmiddelencentrumDe Langeloop 16-201742 PBSchagen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Den Helder
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal erkende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder verstrekken we een tabel met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Tabel met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Den Helder. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Den Helder) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Den Helder worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en praktische tips om veilig te rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,95 per maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Den Helder.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie