Scootmobiel Huisduinen

Zoekt u een goede scootmobiel in Huisduinen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter staat u weer midden in het leven en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bieden wij een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten schommelen tussen €800,00 en wel €5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Den Helder (https://www.denhelder.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive of Freerider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Den Helder (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,00 – €16,00 per uur
Populaire scootmobielAfikim Breeze S3
Adviespunt in de buurtOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Huisduinen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Huisduinen. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €740,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €1775,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu kost u rond de €4550.

Advies van de specialist mei 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Huisduinen neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen variëren behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen hebben de beschikking over maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Huisduinen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, het bereik, de topsnelheid en extra opties zoals achteruitkijkspiegels + een voetenzak. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €495,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €7.400,00. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 8,5 km/u€700
Standaard315 km11 km/u€1250
Uitstekend450 km15 km/u€3800
Topper485 km20 – 22 km/u€9.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Huisduinen
scootmobiel-kopen-huisduinen

Scootmobiel aanvragen gemeente Den Helder via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Den Helder. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Den Helder. U kunt even bellen (140223), mailen (zorg@denhelder.nl), of kom naar het gemeentehuis (Drs. F. Bijlweg 2, 1784 MC, Den Helder). Check ook eens www.denhelder.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij relevante info en specificaties. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Huisduinen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
WelzorgDe Fok 111742 PCSchagen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Huisduinen
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder doorzoekt u populaire organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder vindt u een lijstje met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze S345 km15 km/u€ 5.195
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Shoprider 889 DXD L45 km8 km/u€ 6.565
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Overzicht met populaire scoots mei 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Huisduinen. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is de beste optie om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Huisduinen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Huisduinen behandeld u zaken zoals verkeerskennis en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 per maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Huisduinen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.

Plaats een reactie