Scootmobiel Gooise Meren

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Gooise Meren? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website bekijkt u een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), kosten, advies aan huis, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven liggen tussen de €550,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Gooise Meren (https://www.gooisemeren.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (december 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Gooise Meren (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1403
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€16,50 – €21,00 per uur
Populaire scootmobielKymco Super 8
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gooise Meren

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat past bijmijn eisen en wensen? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gooise Meren. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €920,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2150,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €3900.

Advies van de specialist december 2021

Hulp nodig bij het zoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gooise Meren kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral in bochten en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Gooise Meren en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder + een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters starten bij €475,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.600,00. In het onderstaande overzicht vind u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 8 km/u€550
Standaard315 – 25 km10 km/u€1100
Comfortabel460 km16 km/u€4200
Beste480 km22 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gooise Meren
scootmobiel-kopen-gooise-meren

Scootmobiel aanvragen gemeente Gooise Meren via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Gooise Meren. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Gooise Meren. Hiervoor kunt u ook even bellen (352070000), men kan een mailtje sturen (gemeente@gooisemeren.nl), of kom naar het gemeentehuis (Brinklaan 35, 1404 EP, Bussum). Bekijk ook www.gooisemeren.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Gooise Meren vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroReykjavikstraat 11334 KGAlmere
HulpmiddelencentrumBolderweg 61332 ATAlmere
MedipointPalmpolstraat 551327 CBAlmere
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gooise Meren
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u de beste merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijst met daarin een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Super 832 km10 km/u€ 4.303
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Overzicht met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Gooise Meren. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gooise Meren) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige merken werken met een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Gooise Meren behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,70 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Gooise Meren.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie