Scootmobiel Almere

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Almere? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), de kosten van een goed model, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €550,00 & €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Almere (https://www.almere.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Drive en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Almere (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1349
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB kosten€14,00 – €16,00 per uur
Populair merkSterling Swift 3
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Almere

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Almere. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €700,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1900,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken is te koop vanaf €4050.

Hulp bij uw keuze april 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Almere is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Almere en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een autolift + een scootmobieltas. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.800,00. In het overzicht hieronder staat de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km7 km/u€600
Prima315 – 20 km10 km/u€1850
Comfortabel445 km15 – 17 km/u€3200
Eerste klas480 km+20 – 22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Almere
scootmobiel-kopen-almere

Scootmobiel aanvragen gemeente Almere via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Almere. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Almere. Vragen? Dat kan telefonisch (14036), e-mailen (servicepuntz@almere.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stadhuisplein 1, 1315 HR, Almere). Bezoek ook www.almere.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom Almere zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroReykjavikstraat 11334 KGAlmere
HulpmiddelencentrumBolderweg 61332 ATAlmere
MedipointPalmpolstraat 551327 CBAlmere
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Almere
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u een aantal bekende organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder verstrekken we een overzicht met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Swift 332 km10 km/u€ 4.079
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
Pride Cyclone 22+63 km15 km/u€ 5.478
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Almere. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is de beste optie om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Almere) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarom is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Almere gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,50 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Almere.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Flevoland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Poort, Almere Hout, Almere Pampus.

Plaats een reactie