PROVINCIE Flevoland

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Flevoland? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist helpt u bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl leest u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO, kosten, showrooms in de regio, verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
  • De onkosten komen neer op bedragen tussen €850,00 en €4.500,00.
  • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride of DKCity.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Flevoland

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Flevoland. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel. Bekijk ook de mogelijkheden in AlmereZeewoldeLelystadDrontenNoordoostpolderUrk.

  • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €770,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2150,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €4050.

Aankooptips juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Flevoland kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots verschillen fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen verschaffen grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Flevoland en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels + een mandje. De voordeligste scoots starten bij €530,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €6.100,00. In het overzicht hieronder vind u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km8 km/u€750
Verbeterd320 km12 km/u€1850
Goed440 km15 – 17 km/u€3000
Luxe475 km22 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Flevoland